31-12-08

Nieuwjaarswens

Beste lezers & blog-ers,

Bij deze en bij de lege doos-stoelendans-negerende-onverantwoordelijkheidszinloze-politiek dat de laatste 18 maanden is gevoerd wil ik jullie toch nog mijn wensen mededelen.

Voor ieder van jullie een

2009 vol met Gezond Verstand

Maar vooral ook een jaar met een goede gezondheid en veel succes en slaagkansen in al het geen jullie doen of gaan doen 

Hou het veilig deze avond en tot  ..... het volgend jaar zou ik zeggen

Groetjes

Dany

16:16 Gepost door Dany Sterckx in Ikzelf | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nieuwjaarswens |  Facebook |

08-07-08

Referendum en dossiers

Beste lezers & blog-ers,

Het referendum, de raadpleging van de bevolking, bewijst zijn noodzakelijkheid met rasse schreden.

Het Europa en Lissabon-verdrag dat in drie landen niet werd aanvaard en/of verworpen. Vele Europa-landen hebben of trachten dit dan wel te aanvaarden weliswaar zonder een referendum hieromtrend te organiseren. En België is hierin de koploper van, want wij als kiezers mochten niet mee oordelen over het tot stand brengen van al dan niet een echt vereenigd-Europa. Onze verkozenen destijds hebben geoordeeld in hun eigen visie zonder rekening te houden met de visie van kiezers-bevolking, nochthans doen ze graag mee aan verkiezingen en schuimen dan de markten af om handjes te schudden en prullen uit te delen en vooral veel "gratis". Ze onderschatten echt de bevolking en/of ze nemen hun kiezers niet naar waarde.

 

leterme zijn jaar heeft nog niets teweeggebracht, alleen maar onzekerheid, stuurloosheid, gepalaver, oui en non, niets ingrijpen in de noden van de bevolking, enz....enz.....

En dat allemaal terwijl in dat jaar van onbekwaamheid en het bedriegen van zijn kiezers, en hij niet alleen, het ene scheve dossier (lees; "lijk") na het andere uit de kast gehaald wordt.

Zoals de stilstaande TGV, ABX, Sabena, gerechtgebouw Antwerpen,bijna 3jaar huur betalen voor niets, teveel commisies oprichten, ministerspostjes bijmaken, extra-loonsverhogingen voor titelpersoontjes, het vele gebruik voor privédoeleinden van allerlei openbare goederen, de extra-gelden die er telkens bijkomen om in Antwerpen de leiën te verfraaiën, de Lange-Wapperbrug, aanhouderij dat welig tiert in die regionen, nutteloze en ondoordachte benoemingen, enz... enz...

Dit allemaal met het belasting-BTW-taks-accijnzen-gelden dat we met z'n allen betalen, zonder dat er we er eigenlijk iets voor terugkrijgen.

Een oplossing daarom is dan ook de invoering van het plegen van een referendum met een democratische uitslag, waarmee de verkozenen hun en onze ideeën kunnen uitwerken en alzo met een sterke bases aan het beleid van een land-gewest-gemeente te werken.

De bevolking is heden ten dage mondig en begripvol genoeg om bij een referendum dan de juiste keuze te maken om iets toe te laten of iets af te wijzen.

Want tenslotte zijn de verkozenen ten dienste van de bevolking en kunnen zij niet alleen denken en overdenken, maar wij allemaal kunnen dat ook. Zij vertegenwoordigen het volk in het parlement.

Dus, hoog tijd dat het referendum-systeem wordt ingevoerd, dan verliezen we geen extra studietijd aan de verschillende commissies en onderzoekbureaus die dan ook hiermee een serieuze duit in het zakje krijgen  en vooral niet de extra-belastinggelden die in een lege put terechtkomen.

Groetjes

Dany

11:47 Gepost door Dany Sterckx in Ikzelf | Permalink | Commentaren (0) | Tags: referendum, tgv, abx, bevolking, europa |  Facebook |

31-12-07

Nieuwjaarswens

Beste lezers & blog-ers,

move_happynewyear

Het jaar 2007 was een zeer "ambetant" jaar voorzien met de nodige ups en downs, waar we ons toch bijna allemaal tegen wil en dank hebben moeten doorsleuren.

Op het vlak van de politiek wil ik dit jaar zeer kort afsluiten met in werkelijkheid maar "1 feestdag" "10 juni 2007", buiten alle wettelijke feestdagen, en dat is ook die van ...... juist . ......Ja......, die van de onvoorizene en onverwachte partij Lijst Dedecker, die dan toch meer dan de kiesdrempel heeft gehaald. Nochthans hadden alle partijën gehoopt op een luttele 2%, maar tevergeefs " HetGezond Verstand" heeft gezegvierd.

Maar zoals onze voor- en topman is, zijn we ook, "we doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen" en dit enkel met het gebruik van "Gezond Verstand".

Andere gebeurtenissen zoals die van de laatste dagen geeft wel een domper op het geheel, maar niet tegenstaande geeft dit ons weeral de verbetenheid om door te zetten op het elan waarmee we begonnen zijn.

Voor de toekomst zullen we nog zeker het "kippehok" van Brussel voorzien van de nodige knuppels die we erin gooiën, zoadanig dat we de huidige kippen, die nu nog wat rondscharrelen op het erf van de bevolking, laten opschrikken en van angst geen "ei" meer gelegd krijgen of misschien wel, maar dat zal dan de toekomst uitwijzen. 

Beste allemaal, toch een welgemeend goed 2008, vooral met een zeer grote portie goede gezondheid en veel Gezond Verstand , met respect voor elkander en  ook onze dieren niet te vergeten

nieuwjaar

Hou het ook veilig bij het feesten.

Dany en Viviane (mijn echtgnote)

16:34 Gepost door Dany Sterckx in Ikzelf | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2007, 2008, gezond verstand |  Facebook |

23-10-07

Discriminatie

Beste lezers & blog-ers,

Naar aanleiding van het nieuws/artikel  in HLN en op Radio2 betreffende de laborant, Davina Neirynck uit Brugge, die niet mag te werkgesteld worden bij de politie, waarvoor ik ook tevens mijn steun toezeg, kan ik u mededelen dat "De Lijn " ook discrimineerd.

Nadat ik een rijbewijs D behaalt heb in 1985, ben ik dan ook onmiddellijk aangenomen bij NV.Staca te Kortenberg als autobusbestuurder voor het openbaar vervoer op de lijnen Leuven-Aarschot/Leuven-Brussel en Brussel-Charleroi. Na een aantal jaren in dienst geweest te zijn heb ik de stap gezet naar nationaal en internationaal transport als vrachtwagenbestuurder.

Maar wat blijkt, dat ik niet kan aangeworven worden bij "de lijn" omdat ik fysiek niet voldoe ==> zijnde mijn lengte. Ik ben geen 1m.60cm, en dat is hun eis boven de ervaring, het inzicht en de waarde van wat een buschauffeur moet doen en kennen telt eigenlijk bij hun niet mee.

Dus, de jaren ervaring met het besturen van grote voertuigen speelt bij "de lijn " helemaal geen rol.

In de bekrompen gedachtengang van "de lijn" ben ik niet geschikt om met hun autobussen te rijden. Nochthans rij ik heden ten dage nog van tijd zelfs met touringcars.

Hetgeen "de leiding van de lijn" in gedachte heeft en eist is pure discriminatie, wat ook momenteel zeer welig tiert op allerlei fronten. Want als men een titeltje heeft denkt men automatisch dat die titel zich alles mag veroorloven. Deze "titel-individuen" mogen personen negeren, willekeurig sanctioneren, monddood maken, enz..... . Deze individuen mogen zelfs allerlei priviléges aan zichzelf toe-eigenen (denk bijv. aan de agusta-affaire, Sabena, Temse, de ambtenarij, Inbev, onze vuilbakken-bedenkers, gevaarlijke producten-vuilbakje-minister destijds, schepenen en anderen). Eén ding wil ik hier wel duidelijk maken is dat in elk voorbeeld hierboven aangehaald niet de algemene noemer geld, maar wel de enkelingen die een hele organisatie en systeem aan duigen helpen en een zeer slecht beeld werpen op al diegene die het wel goed-nauwkeurig-correct doen.

Daarom kan ik best begrijpen wat en hoe die mevrouw met haar sollicitatie bij de politie nu voelt. Ja ..... een negering-uitsluiting en demotivatie in hetgeen men goed kan.

Daarom wil ik u vragen, indien u zelf zoiets hebt meegemaakt en/of personen kent met hetzelfde probleem, aarzel niet mij te contacteren en schrijf het neer in mijn blog.

Want discriminatie is niet alleen beperkt bij deze twee voorbeelden, maar sluipt in en is zelfs zeer nefast aanwezig in vele bedrijven en bij vele bedrijfsleidingen.

Groeten,

Dany

20:25 Gepost door Dany Sterckx in Ikzelf | Permalink | Commentaren (0) | Tags: de lijn, discriminatie, davina neyrinck, brugge, titel |  Facebook |

25-09-07

Reactie op eerste gedachten en stappen naar LDD

Beste bezoeker,

 

Ik ben dus STERCKX DANIËL, geboren te Antwerpen op 08-04-1958, ben gehuwd en heb een meerderjarige dochter nog studerend.

Heb Latijn-Wetenschappen gestudeerd en Laborant Industriële Scheikunde. Heb een zelfstandigheid gedaan, in het openbaar vervoer gewerkt en ook in de nationale en internationale transport. Nu ben ik bijna 15jaar tewerkgesteld op de luchthaven te Zaventem bij DHL-Aviation. Hier ben ik dan ook syndicale délégée geweest en nu gewoon lid.

Vanaf de periode van madammeke/verpleegsterke Durant, door haar fantasie van een verbod op nachtvluchten te Zaventem is heel het circus begonnen. Tevens heb ik via allerlei ervaringen en vergaderingen en onderzoeken geconstateerd dat de heersende politiek destijds en nu nog zich niet echt bezig houd met hetgeen waarvoor het zogezegd verkozen is door de kiezers. Want al jaren heeft de vroegere CVP en BSP zich als onbekwamen gedragen omdat ze gewoonweg niet luisterde naar het volk, maar het volk wel allerlei zaken op de mouw speldden en belastten en verder politieke benoemingen deden om werkloosheidscijfer te laten dalen. Neem nu de BTW-invoer destijds, niet te vergeten het fusie-gedoe der gemeenten, het enige land met 3 gewesten en niet functionele provinciebesturen, het steevast weigeren van een referendum, Boelwerf, Steenkoolmijnen, Congo, de communautaire affaires, Agusta, Val Saint Lambert, L & H + het dorpje van Dehaene, ontvoering (zogezegd) van Anthonieke en die van VDB, sluiting Renault met de dag ervoor bezoek van Dehaene, Ford-Genk, Sabena, Stella-Artois + €79000 van Dehaene, dioxinecrisis, het dorpje Doel, Bende van Nijvel, DHL, het asiel-beleid, criminaliteit(Erdal kan zo maar ontsnappen met 32 agenten van de veiligheidsdienst), elk jaar taksen-accijnzen-boetes erbij, superboetes, zogezegde verkeersveiligheid, het "blauw" op straat dat niet te zien is, enz.... en ik zal er nog een heel deel kunnen noemen.

Om al deze redenen en wantoestanden dan toch eindelijk een halt toe te roepen en en in essentie te verbeteren, is er volgens mijn bescheiden mening, maar met een zeer grote zekerheid, één iemand die dat kan bewerkstelligen en dat is Jean-Marie Dedecker-team, want hij "doet wat hij zegt en zegt wat hij doet". Daarom heb ik deze stap gezet om eens eindelijk de echte goedbedoelende "mensen van de straat" te horen en te laten spreken en hun werkelijke medezeggingsschap op democratische wijze te laten gelden.

Ik hoop echt dat u de traditionele partijen een serieuze hak zult blijven zetten door enkel en simpleweg voor LIJST DEDECKER te kiezen op nieuwe verkiezingen.

Reageer, deel iets mee, schrijf je grieven, werk mee, stel uw vragen en zeg uw op- en/of aan-merkingen, maar laat het mij gerust weten.

Vriendschappelijke Groeten

Dany

12:56 Gepost door Dany Sterckx in Ikzelf | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-05-07

Wie ben ik en waarom LDD

Beste bezoeker,

 

Ik ben dus STERCKX DANIËL, geboren te Antwerpen op 08-04-1958, ben gehuwd en heb een meerderjarige dochter nog studerend.

Heb Latijn-Wetenschappen gestudeerd en Laborant Industriële Scheikunde. Heb een zelfstandigheid gedaan, in het openbaar vervoer gewerkt en ook in de nationale en internationale transport. Nu ben ik bijna 15jaar tewerkgesteld op de luchthaven te Zaventem bij DHL-Aviation. Hier ben ik dan ook syndicale délégée geweest en nu gewoon lid.

Vanaf de periode van madammeke/verpleegsterke Durant, door haar fantasie van een verbod op nachtvluchten te Zaventem is heel het circus begonnen. Tevens heb ik via allerlei ervaringen en vergaderingen en onderzoeken geconstateerd dat de heersende politiek destijds en nu nog zich niet echt bezig houd met hetgeen waarvoor het zogezegd verkozen is door de kiezers. Want al jaren heeft de vroegere CVP en BSP zich als onbekwamen gedragen omdat ze gewoonweg niet luisterde naar het volk, maar het volk wel allerlei zaken op de mouw speldden en belastten en verder politieke benoemingen deden om werkloosheidscijfer te laten dalen. Neem nu de BTW-invoer destijds, niet te vergeten het fusie-gedoe der gemeenten, het enige land met 3 gewesten en niet functionele provinciebesturen, het steevast weigeren van een referendum, Boelwerf, Steenkoolmijnen, Congo, de communautaire affaires, Agusta, Val Saint Lambert, L & H + het dorpje van Dehaene, ontvoering (zogezegd) van Anthonieke en die van VDB, sluiting Renault met de dag ervoor bezoek van Dehaene, Ford-Genk, Sabena, Stella-Artois + €79000 van Dehaene, dioxinecrisis, het dorpje Doel, Bende van Nijvel, DHL, het asiel-beleid, criminaliteit(Erdal kan zo maar ontsnappen met 32 agenten van de veiligheidsdienst), elk jaar taksen-accijnzen-boetes erbij, superboetes, zogezegde verkeersveiligheid, het "blauw" op straat dat niet te zien is, enz.... en ik zal er nog een heel deel kunnen noemen.

Om al deze redenen en wantoestanden dan toch eindelijk een halt te roepen en niet te laten vermeerderen, is er volgens mijn bescheiden mening, maar met een zeer grote zekerheid, één iemand die dat kan bewerkstelligen en dat is Jean-Marie Dedecker, want hij doet wat hij zegt en zegt wat hij doet. Daarom heb ik deze stap gezet om eens eindelijk de echte goedbedoelende "mensen van de straat" te horen en hun werkelijke medezeggingsschap op democratische wijze te laten gelden.

Ik hoop echt dat u de traditionele partijen een serieuze hak zult zetten door enkel en simpleweg voor LIJST DEDECKER te kiezen op 10-06-2007

Reageer, deel iets mee, schrijf je grieven, werk mee, stel uw vragen en zeg uw op- en/of aan-merkingen, maar laat het mij gerust weten.

Vriendschappelijke Groeten

Dany

07:31 Gepost door Dany Sterckx in Ikzelf | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |