07-07-08

Dierenleed veroorzaakt door de macht van het geld

Beste lezers & blog-ers,

Wat nu volgt is afschuwelijk, maar geeft wel een indruk hoe een deel van de mensheid is ingesteld. Zoals oorlogvoerenden, extremisten, terreurnetwerken, maffia, enz.....

Het is het met een sadistische voldoening dat deze personen het vel van de levende dieren schrapen, gewoon om winstbejag en om de macht van het geld.

U weze gewaarschuwd, ==> schokkend <== , maar hier moeten we ook op reageren niet door de chinese bevolking rechtstreeks aan te pakken, maar wel degelijk de organisatoren ervan, diegenen die dat stukje luxe willen uitbuiten voor geld , en mens en dier leegzuigen zonder enig begrip voor menselijkheid en diervriendelijkheid.

+++++

<embed src="http://www.peta.org/swf/fur_farm.swf" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="335" height="255" allowScriptAccess="always"></embed><br /><a href="http://www.furisdead.com/pledge-furfree.asp?c=cfsv">Pledge to go fur-free at PETA.org.</a>

++++++(u neemt een copij van dit video-adres en plaatst het in uw www-adresbalk)

Dit is echt over de grens.

Vergeet dan ook niet wat er in de vele oorlogen is gebeurt met de mensheid, en nu ook nog alsmaar gebeurt. En dan nog maar niet te spreken over het feit dat in 1 op 7 huisgezinnen de vrouw wordt mishandeld(fysisch en/of psychisch), dat er zeer veel pedofilie is , criminaliteit allerhande, negatie, pesterijën, witwaspraktijken, fraude, stijging van armoede, enz......

En het teveel aan regeringen en provincieraden doen echt niets om hun kiezers bij te staan in moeilijke periodes.

Nee, nu zijn alleen maar bezig met B-H-V en staatshervorming, maar niet degelijk ingrijpen wat betreft de verzwakking van de koopkracht.

Mensen open de ogen, en besef dat er meer is dan alleen maar luxe-"geld".

Met woede en weerzin heb ik jullie dan ook van dit dierenleed op de hoogte gebracht, en wat ons misschien ook nog te wachten staat.

Diervriendelijke groetjes toch, en tranen wegpinkend,

Dany

15:32 Gepost door Dany Sterckx in Huis-en andere dieren | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dierenleed, geld, macht, peta |  Facebook |

13-10-07

Dierenleed

Beste lezers & blog-ers,

In al de rompslomp van ons werk, werkloos zijn, hulpbehoevend, instanties, politiek, welzijn, huisvesting, enz... enz.... mogen we ook niet de dieren vergeten. Voor een deel een broodwinning en voor andere velen een huisvriend, een getrouwe zeg maar.

Want in deze hectische en snelle tijd/maatschappij slagen er nog veel mensen in om dieren veel leed toe te brengen hetzij door onmacht, hetzij door winstbejag, hetzij door een soort van heerserij.

Maar dit alles geeft dan ook een ijking van hoe de mens aan-het-zichzelf-vernietigen bezig is. Dit klinkt straf, maar ik hou wel rekening met , "gelukkig"nog, vele mensen die van dieren houden en hebben en ook met respect en zorg benaderen. En dat is zo op andere vlakken ook, kijk maar naar de "goede doelen"-het vrijwilligerswerk-ziekenzorg-e.a.. Want ik zeg altijd " Wie dieren niet respecteerd of van dieren houd, heeft zeer vaak moeilijkheden om van de medemens ook te houden of te respecteren."

Zo is het feit dat ik nog nooit een dier heb gezien die zijn jongen mishandeld uit eigenzucht, of een dier gezien dat zijn jong misbruikt, of een dier gezien dat zijn vrouwelijke soortgenoot misbruikt, of een dier gezien dat zijn soortgenoot vermoord uit eigen belang, enz... enz...

Ikzelf heb reeds sedert jaaaaren naar documentaires gekeken/gevolgd en er dan ook iets van opgestoken wat en hoe je met dieren moet omgaan. Ik ben ook geen vegetariër, ik zal wel de nodige vleesporties verorberen, maar dat is door de natuur ingegeven net zoals bij de dieren.

Ook heb ik dit jaar mijn beste vriend moeten, ik meld wel "moeten", laten inslapen. Dit heb ik en mijn vrouw moeten laten doen, na maandenlange extra-verzorging en alertheid voor onze vriend Golden Retriever"Lana". Dit was een zeer zware beslissing en een moeilijk moment waar we niet goed van waren en nu van tijd ook nog niet, maar ja ...we moeten verder. En dat is niet alleen voor de dieren dat ik dat gevoel heb, maar ook voor de mens. Ik vind het altijd een moment van bezinning wanneer er een persoon door de één of andere situatie heengaat.

Wat ik eigenlijk wil mededelen is het feit, dat wanneer een dierenrechten-organisatie zoals GAIA bijvoorbeeld, de dierenmishandeling zoals op de welbekende veemarkt aanklaagt en filmt, dat dit niet verzeild gaat met juridische snufjes van privacy en andere. Het is vastgelegd op pellicule, en daarmee amen en uit. Het is dus geen leugen of een fantasie.

Daarom ook wil ik er voor pleiten dat deze dierenrechtenorganisaties hun werk ten volle kunnen uitvoeren door hun meer kracht en juridische mogelijkheden te geven.

Een dieremishandeling is en blijft een mishandeling, en is daarom ook een misdrijf. De hanevechten, de pitbullfights, mishandeling om het genot, enz... zijn allemaal misdrijven die dan ook naar behoren moeten bestraft worden, zonder iemand of iets te ontzien.

Neem nu de dierenarts VanNoppen, die gewoon vermoord wordt omdat hij zeer dichtbij een bron van winstbejag zat, louter om het geld en het eigen belang,  en onderzocht heeft.

Daarom is het dan ook misschien nodig om niet alleen politie hiermee extra op te zadelen, maar wel een soort van politie of inspecteursteam. Dit team zal dan meer kracht moeten verleend worden dan de huidige systemen die er voorzien zijn.

Tot hier,

Groetjes

Dany

 

18:00 Gepost door Dany Sterckx in Huis-en andere dieren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |