22-03-09

Politiekers

Beste lezers & blog-ers,

Hoog tijd dat we met LDD de doorsnee man/vrouw vanuit de basis laten spreken. De man/vrouw van de straat heeft eigenlijk veel meer voeling en ook ervaring met de realiteit, dan de politiekers van de afgelopen decennia.

Een heel groot deel van die politiekers is verkozen geraakt door het feit dat ze enerzijds een universitair of hoge school opleiding hebben genoten, en anderzijds door het feit dat ze op financieel vlak meer armslag kregen, er eigenlijk beter financieel voor zaten. Met dit ene financiele voordeel hebben er velen zich kunnen op een eerste plaats zetten om verkozen te worden, daarentegen kon de gewone man , die in se niet minder mondig was zich niet in voorrang plaatsen. "..... want het is toch zo mooi als men altijd overal kan heengaan en ook de kosten ervan kan dragen...".

En het is ook een zeer groot ingebakken beeld dat personen met een dik diploma al voor ze hun mond opendoen, reeds de positieve interacties opeisen van hun zijn.

Maar die of diegenen heeft/hebben dan ook nooit het bewijs geleverd om iets degelijks te kunnen doen. Zie maar bijvoorbeeld de "beursgoeroes" en analysten, jawatte, niemand kan de toekomst voorspellen. Ze hebben alleen maar aandacht aan eigenbelang en eigenwinst, en het gaat niet alleen over deze groep van personen, maar in andere sectoren is het idem dito.

Want een politieker wordt automatisch afgeschermd door zijn titel en de macht dat daar is aan gegeven zonder echt verantwoordelijk te zijn voor zijn daden (politieke onschendbaarheid bijvoorbeeld).

De mondige en van realiteit bewuste burger is daarom ook altijd de mond gesnoerd geweest, en mocht zich enkel uitten op een congres of in het kieshokje, met het gevolg dat er eigenlijk niet terdege werd geresulteerd. Maar hier in belgië mag hij zich niet uitspreken over een bepaalde zaak. Via een referendum of volksraadpleging mag dat dan wel, want we moeten dan ook de democratie eerbiedigen en ons neerleggen bij het resultaat van een meerderheid. Niet zoals het hier in belgië gebeurt: steeds het zinnetje " geen commentaar...." "...achter gesloten deuren...."

Iedere studie heeft zijn kennis-pakket, maar de praktijk is wel duidelijk anders.

Men kan jurist zijn of advocaat, maar dan weet men nog niet welke wetten er moeten gemaakt worden. Men kan ingenieur zijn en geweldige tekeningen en berekeningen maken, maar de rentabiliteit ervan loopt dikwijls verkeerd. Enz .... Enz.....

Het gevaar dat financieel beteren zich meer verbonden voelen met de macht van het geld, gewild of niet, heeft tot effect dat er voorbij de realiteit wordt gelopen. En het bijkomende is dat deze personen dan ook hun uiterste best zullen doen om een zeer grote hoeveelheid wetten naar hun hand te zetten. Want zij kunnen en mogen immers geen gevaar lopen.

Tevens mogen die ook allerlei zetels bekleden en titels aanwenden in verschillende bestuursorganen. Bij mijn weten kan een chirurg zich op hetzelfde moment bezighouden met het uit tekenen van een gebouw. Of kan een postbode zich niet op dezelfde moment als truckchauffeur met vrachtwagen verplaatsen.

Ik wil alleen maar zeggen dat het teveel aan postjes zetelen, zoals politiekers dan nog ook in een raad van bestuur zitten bij een bank en/of verzekeringsmaatschappij, of dat een burgemeester dan nog als zelfstandige zijn bedrijf leid, of een senator dan nog eens burgemeester kan zijn en tergelijkertijd in één of andere intercommunale zetelen. Dit alles overgoten met een sausje van zitpenningen en vergoedingen en priviléges. Terwijl de man/vrouw in de straat zeer zwaar belast wordt op zijn arbeid.

Ik zou ook graag €100.000,00 belastingen betalen, want dan weet ik dat ik er nog €200.000,00 over heb om te leven. Met dien verstande dat het brood en de biefstuk en het pintje voor iedereen hetzelfde kost, maar met een loon van amper €1.600,00 per maand en met een gezin zal het moeilijker zijn om dagdagelijks het brood te kopen en het pintje te drinken.

Samenvattend wil ik gewoon zeggen, dat het hoog tijd is dat het janneke en mieke eens spreekt zonder gebonden te zijn aan ivoren torens of andere zuilen-situaties.

 Groetjes

Dany

Commentaren

j'apprecie votre site internet et je me permet de mettre un lien vers le mien . n hesitez pas a visiter !

Gepost door: electricien paris | 21-02-15

De commentaren zijn gesloten.