03-03-09

Beurs

Beste lezers & blog-ers,

De beurs zakt weeral. Niets nieuws.

Maar het blijft maar duren en de vraag van die fenomenale winstenjagers de afgelopen decennia blijft maar duren.

Steeds roepen ze ..." help ons aub, want wij hebben geen winsten meer!!!!...." . Dit vragen ze dan aan de regeringen van de bijna alle landen ter wereld.

Eigenlijk stellen ze de vraag, of beter gezegd , roepen ze de hulp in van de belastingbetaler. De belastingbetaler die reeds decennia-lang zware belastingen-BTW-accijnzen-taksen heeft moeten betalen om gewoonweg iets te kunnen bekomen.

Want nu moet je toch eerlijk blijven!

Als de burger een lening doet, moet hij interesten betalen op het geleende bedrag. Deze interesten zijn weliswaar kunstmatige verdiensten op waarden die eventueel bestaan, maar naar ik al maanden hoor, er eigenlijk ook niet meer zijn.

Met het gevolg dat er VEEL TE VEEL KUNSTMATIGE WAARDEN EN GELDEN ZIJN.

NOGMAALS:

==> een land kan een munt uitbrengen alleen als ze er voldoende waarde tegenover steld.( zie vorige artikels)

Maar als die munt bij uitgave op een beurs wordt gecatapulteerd (inkoop en verkoop van munten) dan komen er automatisch een pak kunstmatige waarden bij, door wie?.... Jawel door speculanten!. Want er wordt interest gerekend op de waarde en dat komt erbij.

En dan nog eens de winstdervingen van al diegenen die op de beurs =lees CASINO spelen, groeit totaal buiten zijn proporties.

Er is geen geld bijgemaakt volgens de waarde die ingegeven is en was. Zelfs belgië slaagt erin om op 20 jaar ongeveer 900 ton goud te verpatsen (zie ook vorige artikels).

Welnu, nu zijn die geldwolven aan het bleiten zoals bertje, om hun te helpen.

Moeten wij geen kosten betalen om te mogen genieten van onze bankrekening?

En moeten we geen kosten betalen op elke betaling die willen doen?

En moeten we dan geen taksen betalen op het gespaarde geld als we het willen gebruiken?

En moeten we geen lasten betalen als we eens in familiaal verband erven?

En moeten we niet btw betalen op goederen die we willen aankopen?

enz...enz....

Waar is dat dan in ....-naam heen??????

Wel ! Het is genoeg geweest. Laat hun, nu maar eens een heel pak minder winsten afhalen van die beurzen en die oneindig vele beursindicaties en dergelijke, met bijhorende beursanalysten , die geen beursvoorspelling kunnen, maar wel zeer goed betaalde jobs hebben. Jobs die nooit tot iets hebben uitgehaald of beter gezegd iets fundamenteels hebben gecreeërd.

Ze hebben steeds gezegd dat de beurs wordt bewerkt door speculaties en speculanten, welnu nu zijn die speculanten SPECULOZEN  geworden, en worden verteerd door de basis van onze wereld en dat is het Janneke & Mieke.

Nogmaals zou ik al de mensen die om welke reden dan ook in de moeilijkheden komen op financieel vlak , de hulp inroepen van de regering bij monde van het vragen om bij ons ook geld in het zakje te stoppen.

Lap , dat is eruit zie,

Groetjes

Dany

De commentaren zijn gesloten.