09-02-09

Autoindustrie en banken

Beste lezers & Blog-ers,

 

Het is toch nogal een circus wat de regeringen willen doen om banken en autoindustrieën recht en overeind te houden.

Bij dit alles vergeten ze de gewone man/vrouw in de straat.

In banken euro's stoppen, bodemloze putten, waarbij de teller van de huidige regering nu op ongeveer €74.000.000.000,00 staat (het erin steken en de verliezen ervan), dat is 2.985.152.600.000 oude belgische franken in andere woorden dat is 2 biljoen 985 miljard 152 miljoen 600 duizend Bfr. Onuitspreekbaar en waar halen ze het.

Maar de hard werkende Vlaming en Waal (en elders in Europa en far beyond) mag geen loonsverhoging krijgen, alleen een indexering in brutto-cijfers waarvan we amper 1,2% overhouden en hier en daar een beetje subsidie. Die subsidie is dan ook wat wij betalen via belastingen, en voor de huidige politiek dienende als siroop voor de bevolking met de bedoeling de indruk te wekken dat ze zogezegd hun "verantwoordelijkheid nemen" (= een woorden-combinatie dat ZEER VEEL gebruikt is zonder betekenis tijdens leterme zijn schoolreis van 18maanden) .

Maar ze zitten wel te roepen dat de koopkracht moet stijgen en dat ze hun verantwoordelijkheid nemen en dat ze de economie moeten aanzwengelen. Het aanzwengelen begrijpen ze op zo'n manier dat ze alleen de gemakkelijkste weg kiezen, de weg van de portefeuille die niet van hun is, nl. die van de burgers.

Wel. De koopkracht van het janneke en mieke kan alleen maar stijgen wanneer de heren/dames beslissen dat de werknemer meer netto-loon mag overhouden van zijn zuur verdiende eurootjes.

Momenteel is dat loon zodanig in beslag genomen om de veel te vele regeringen voor dit klein landje te bekostigen, de veel te vele ministers voor dit klein landje, de veel te vele staatssecretarissen, de veel te vele provincieraden, de veel te vele commissies, de intercommunalen (kijk vorig artikel i.v.m. snoepreisjes), de veel te dure monopolie-posities van bedrijven, enz...enz....

Maar de banken die moeten worden volgestort met belastingsgeld, ons geld. Ze hebben reeds ons geld op onze rekeningen misbruikt, ze hebben ook al sedert jaaaaaren de kosten van bankrekeningen in rekening gebracht ( lees=> ons geld plaatsen op een rekening omdat dat veilig is, moeten we betalen), ze hebben ook al sedert decennia interesten opgetrokken van ongeoorloofde leningen her en der, ze steevast de directies en hun medewerkers allerhande vette uitbetalingen(= loon buiten proportie van het geleverde "werk"). Enfin het gaat zo maar door.....

Wel! Met de autoindustrie is het van het zelfde laken een broek.

Jaaaaaarenlang winsten gemaakt met auto's te duur te verkopen zodanig dat het janneke en mieke ook nog verplicht waren te lenen bij de banken. Jaaaaaarenlang tierig geleefd met vetbetaalde jobs als directie en ondernemingsraden en vertegenwoordigers en het uitbouwen van naar luxe ruikende etalages. Daarbij komt nog dat ze steevast aandelen plaatsten op de beurs om zo nog eens supplementair geld binnen te rijven en god weet waarom dan nog eens bij de verscheidene regeringen gingen aankloppen om steun bij de opleiding van werknemers, extra-steun bij verdere uitbouw van de werkplaatsen, enz.... enz....

Voor mijn part mogen ze gewoon failliet gaan zoals een kleine zelfstandige dat moet doen wanneer hij in moeilijkheden zit, maar dan moeten die titel-personen ook met de nare gevolgen zitten zoals ook de kleine zelfstandige dat dan achteraf moet meemaken. Want wanneer men failliet gaat om god weet welke reden dan wordt men altijd behandeld als een midadiger van de hoogste klasse. Want geld moet er altijd zijn, de rest niet.

En niet dat die directieleden gewoon vrijuit gaan en verder kunnen welig tieren op de kap van de belastingbetaler.

Daarom is het misschien goed dat ook wij, de gewone burger, steun vragen aan de regering, want een heleboel gezinnen zitten in moeilijkheden en er komen er elke dag nog bij.

Als het ware het belastingsgeld terugvragen dat we teveel hebben betaald. Wij kunnen en mogen dat als volwaardige kiezers, want tenslotte betalen we via belastingen-taksen-accijnzen-BTWtarieven hun loon en hun pleziertochtjes.

Zo dit moest er even uit ,

Groetjes

Dany

 

Commentaren

Heel juist gezegd, totaal absurd om nog meer van ONS geld waar wij veeeele uren voor hebben geklopt nog maar eens weg te geven aan ondernemers die niet hebben ingespeeld op veranderende markten al jarenlang vele miljoenen euro's op onze kap in de zak hebben gestoken, nu krijgen zij NOG eens miljoenen, zelfs miljarden van ons toegestopt!!! Wanneer stopt deze kermis eigenlijk???

Gepost door: Maarten | 25-02-09

De commentaren zijn gesloten.