07-01-09

LDD voegt de daad bij het woord

Beste lezers & blog-ers,

Hieronder vind u voor wat wij eigenlijk staan, we zeggen wat wij doen en wij doen wat wij zeggen.

Dit is een knipsel uit de persmededeling:

RubriekR-Vlaams-Brabant
TitelGemeentebestuur ligt niet wakker van veiligheid aan niet-gemeentescholen in Scherpenheuvel Zichem
Datum07/01/2009 11:42
Persmededeling
Lijst Dedecker gaat noodgedwongen met eigen strooiploeg op pad!
 
De voorbije jaren kregen alle scholen in Scherpenheuvel-Zichem steeds strooizout van de gemeente. Desondanks de directie van de vrije basisscholen in deelgemeenten Schoonderbuken en Messelbroek eergisteren contact opnamen met de technische dienst van de gemeente om strooizout te bekomen, kregen ze als antwoord dat dit geleverd zou worden. Na een zware valpartij gisteren en het uitblijven van het beloofde strooizout werd er terug contact opgenomen met de technische dienst waar het strooizout bleef, ineens kregen ze daar een andere versie te horen, niet-gemeentelijke scholen krijgen geen strooizout meer.
 
Lijst Dedecker Scherpenheuvel-Zichem is dan ook niet te spreken over deze manier van handelen door het gemeentebestuur, met dergelijke maatregelen is het goed bestuur toch ver zoek en ontbreekt zelfs elke vorm van gezond verstand.  De veiligheid in en rond de scholen van een gemeente moet de schoolnetten overstijgen aldus lokaal LDD-voorzitter Tom Aerts.
 
Lijst Dedecker Scherpenheuvel-Zichem gaat echter verder dan enkel kritiek geven op deze handelswijze van het gemeentebestuur en kocht vandaag 250 kg strooizout in een naburige gemeente. De Scherpenheuvelse LDD ploeg zal vandaag tussen 12u en 13u zelf zout strooien om de veiligheid aan de scholen in Schoonderbuken en Messelbroek terug opnieuw te garanderen. Geen ludieke of symbolische actie maar een daad die absoluut noodzakelijk is stelt LDD-voorzitter Tom Aerts.
 
Om 11u45 start de LDD ploeg met strooien in en rond de vrije basisschool Sint-Jozef, Houwaertstraat te Schoonderbuken en de basisschool te Messelbroek.

Om u maar te laten weten dat wij eigenlijk ook veel meer bezig zijn dan alleen politieke postjes en het verwezenlijken van zeteltjes. Wij willen de burger echt bijstaan en informeren van wat er eigenlijk gebeurt boven onze hoofden, zodanig zelfs dat LDD zelf moet ingrijpen in het ongeïnteresseerd zijn in en van het "janneke & mieke van de straat" door en van de vele huidige verkozenen en politieke partijën. 

Zo, dit ter info,

Groetjes

Dany

De commentaren zijn gesloten.