26-12-08

Mijn Kerstwens

Beste lezers & blog-ers,

Ik heb mij een tijdje afgezonderd van mijn blog, dit vooral door het politieke en vooral het financiële tumult. Het volgen van wat er gebeurde was geen probleem op zich maar om daar dagdagelijks een blog-reactie op te zetten zou eigenlijk leiden naar een soort "gezaag over iets, boordevol voornemens en misleidende zogezegde verantwoordelijke acties om de spaarders en de werkende te beschermen, dit uit de nek gekletst door een zwerm politiekers die al meer dan 18 maanden trachtten een leidiggevende ne een sturende en stuwende regering te vormen". Maar ..... ja !!!! Jullie kennen het resultaat al(.... wat ik al had voorspeld de eerste maand na de vorige verkiezingen)

Maar niets is minder waar.

Tot op vandaag zijn de zogezegde reddingsacties nog altjd slachtoffers aan het maken.

De koning heeft dat ook verduidelijkt in zijn Kerstboodschap. In deze boodschap kwam eigenlijk naar voor dat de Koning het vertrouwen in de huidige politiek en die van de afgelopen 18 maanden een beetje verloren was, want de Koning sprak nu op 24-12-2008 de Hoop uit op een verbetering in de zin van toch meer constructiever te werken en om samen aan de politieke kar te trekken, met als inhoud de staatshervorming-de autonomie der gewesten en het welzijn van de burgers.

Tevens heeft de Koning ook de woorden van Betancourt geciteerd om het belang van samenhorigheid van de huidige bevolking, zijnde Vlamingen en Walen, te versterken. En dat klopt ook inderdaad, want in essentie hebben de Vlaamse en de Waalse "jantjes en miekes = man/vrouw van de straat" niets tegen elkander, maar is en wordt het serieus opgeblazen in comunautaire perikelen, die er eigenlijk niet zijn. Daarmee wil ik ook niet zeggen dat er een wanverhouding is op economisch en financieel vlak, maar dat is iets dat de kiezer niet gewild heeft, maar vooral gemaakt werd door de geilheid naar macht en eigenbelang van bepaalde partijën.

Daarom ook mijn Kerstwens:

Laat ons nu eens eindelijk wakker worden en onze echte samenhorigheid en menselijkheid gebruiken dat aangevuld wordt met het gezond verstand dat we eigenlijk allemaal bezitten op ieders niveau en naar ieders vermogen en kunnen. Wanneer we deze krachten bundelen dan komen we er wel uit en zijn we niet meer ten prooi van machtsvertoon, voorgekauwde koek en de hunker naar macht en geld van diegene die het plebs( de bevolking = de man/vrouw van de straat) laten werken ten voordelen van hun winsten.

Prettige Kerst en een Gelukkig Nieuwjaar, vol met gezond verstand en goede gezondheid.

Het allerbeste en Groetjes

Dany

De commentaren zijn gesloten.