15-11-08

Struisvogelpolitiek en solidariteit enkel bij het plebs

Beste lezers & blog-ers,

MILJARDEN EURO'S VOOR FORTIS-KBC-DEXIA(J-L-DEHAENE EN GEMEENTEN)- ENZ.....EN HET IS NU NOG NIET GENOEG!!!!!!!!

leterme gebruikt hier de siroop om de spaarders te beschermen, dat is pure "bull-shit", ==> het is enkel om de aandeelhouders te beschermen en alle super-beloningen van allerlei individuen en directies.

VERKWISTTE MILJARDEN EURO'S VOOR ROESTENDE TGV-ABX(SCHOUPPE)-KUNSTAANKOPEN-LH-SUEZ-ELECTRABEL-LUXE PLANNEN VOOR BRUG OVER ANTWERPEN,GEBOUWEN VOOR DE PROVINCIE-ENZ....

En nu nog eens een dotatie-verhoging voor het koningshuis en zijn boelekes (lees hieronder de mededeling van de persdienst LDD):

++++++

Opslag voor de Koning een klap in het gezicht van elke Belg

 

Persbericht 15 november 2008,

 

Lijst Dedecker vindt het bijzonder cynisch dat uitgerekend op dag van de Dynastie bekend raakt dat de dotaties van het Koningshuis dit jaar worden opgetrokken met 6% en voor Prins Laurent zelfs bijna met 10 procent. Dit is des te schrijnender omdat de Koninklijke familie in de afgelopen 2 jaar ook al dubbel zoveel opslag heeft gekregen als de gemiddelde Belg, met 5,3 tot 5,8 procent netto terwijl het gemiddeld brutoloon van een bediende maar met 3,2 procent steeg.

 

Oproep tot solidariteit

 

Daarom roept Lijst Dedecker de Koning en zijn familie op om uit solidariteit en uit plaatsvervangende schaamte op deze feestdag van de dynastie de bevolking een echt cadeau te doen en vrijwillig afstand te doen van deze overdreven opslag.

 

Jean-Marie Dedecker: “We leven met zijn allen in een crisistijd, aan de gewone mensen wordt gevraagd om de looneisen absoluut te beperken, de kleine spaarders zitten verlegen voor de toekomst van hun spaarcenten, en de koopkracht van iedereen is aan het dalen. En dan geeft de regering Leterme aan dat poppentheater in Laken een dubbele indexopslag. Drie maand vooruit betaald! Wie kan daar van dromen? Natuurlijk staat die opslag in de wet, en is de indexberekening daarin voordeliger. Maar het is juist de schande dat de regering die wet niet verandert. Zo kan ook een einde gemaakt worden aan de dotaties van Laurent en Astrid, en aan de ongebreidelde pensioenopslag van Fabiola.”

 

Regeringpartijen bedriegen de Vlamingen

De royaltyspecialisten van CD&V en Open VLD, zoals senator Van Den Driessche of minister Van Quickenborne hebben er al jaren de mond vol van dat het Koningshuis te veel geld kost. Maar als het er op aan komt gaan ze netjes op de knieën voor de macht van het koninklijk Hof.

Jean-Marie Dedecker: “De Vlaamse regeringspartijen verschuilen zich achter een commissie in de Senaat, om de dotaties te bekijken. Maar die werkgroep bestaat als sinds 2002 en is nog niet bijeen geweest. Het is duidelijk dat de Vlaamse kiezers opnieuw met een kluitje in het riet worden gestuurd. Net zoals met de zogezegde staatshervorming van de CD&V. Als het er op aan komt, als het dus over geld gaat,  vallen de Vlaamse regeringsleiders door de mand, en zegeviert het Fransgezinde Belgique à papa. Of het nu over de uitverkoop van onze banken gaat, of over de ongehoorde opslag van de Saxen Coburgs.”

+++++

EN WIJ MAAR ZWETEN EN ZWOEGEN EN WRINGEN OM ONS VAN DE HOOGST NOODZAKELIJKE LEVENSMIDDELEN TE VOORZIEN.

"WANNEER GAAN WE EENS WAKKER WORDEN OM ANDERE POLITIEK TE VOEREN EN MENSEN VANUIT DE BASIS VAN HET BESTAAN AAN POLITIEK LATEN DOEN EN HET ECHTE VOLK TE LATEN VERTEGENWOORDIGEN."

Groetjes

Dany 

De commentaren zijn gesloten.