07-11-08

Vliegtaks

Beste lezers & blogers,

De vliegtaks komt er niet, dat is goed en niet goed (hieronder meer uitleg).

De €130.000.000,00, zijnde 5.244.187.000 oude Bfr., zoeken ze nog??????

De begroting was nog maar pas in evenwicht (zogezegd) en ze zijn al op zoek naar het hierboven vermelde bedrag.

Onder het mom van verlies van 3000 banen, hebben ze de taks niet ingevoerd. Dat is goed voor deze banen, maar hoe hebben ze dat in ...-naam berekend, dat banenverlies? Want het blijkt altijd maar druk te zijn, daar op de luchthaven, en ze kunnen bijna 1800 jobs niet invullen, en er wordt een TGV verwacht, en een extra luchthavenpier, enz.... Want diegenen die het vliegtuig nemen zijn dan ook diegenen die het kunnen bekostigen. Want de luchthaven van belgië staat op de 22ste plaats van drukste luchthavens, namelijk met het volgende:

Ze liegen en bedriegen om andere redenen en intersses te verdoezelen, dat het ne goeie gang geeft, om zogezegd de 3000 banen te behouden terwijl ze er 1800 niet ingevuld krijgen.

Bij de nachtvluchten-problematiek hebben ze daar geen rekening mee gehouden met banenverlies. Maar de reden is die van de electorale geilheid, wegens het kiezerspotentieel voor franstalige partijën, met gecreëerde actiegroepen, heeft er wel toe geleid dat DHL voor een groot deel het land moest verlaten. Een multinational en groot en gezond bedrijf, met reeds getekende bouwplannen en geplande investeringen (wat betreft vernieuwingen vliegtuigen en gebouwen) en vooral ook het verhogen van de tewerkstelling op 5 jaar tijd tot ongeveer 10.000, heeft niet mogen baten.

Wat ik wel weet dat is dat in het DHL-dossier door de politiek onder leiding van verhofstad allerlei cijfermaterialen bewust verkeerd werden geïnterpreteerd en de media in gezonden.

Ik heb destijds, als syndicale délégée daar genoeg willen op hameren, maar zelfs de syndicaten hadden er geen oren naar, ook niet ex-suisseair-Sabena-man rik daems (met zijn wijn en schilderijën). Alleen vervotteke is er beter van geworden, niet de ex-DHL-ers en niet de ex-Sabeniens.

Het bedrag dat ze nu zoeken zullen we wel op onze rug krijgen, de rug van de werkende belg.

Groetjes

Dany

 

JaarPassagiersVliegbewegingenVracht (ton)
2007 17.900.000264.366783.727

Dit is een stijging van +/- 3.000.000 passagiers sedert 2002.

14:56 Gepost door Dany Sterckx in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vliegtaks, begroting, sabena, dhl, vervotteke, daems |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.