17-10-08

Belastingsgeld

Beste lezers & blog-ers,

Nog iets om te weten waar ons belastingsgeld heegaat, ...euh ....zeer zeker is heen gegaan, buiten alle taksen-accijnzen-belastingen-btw om:

==> Univ van Gent met een Veiligheidsadvisseur van verhofstad. Lees onderstaand artikel via "Belga":

***** De Universiteit Gent kreeg in totaal
616.538,79 euro voor de expertise en verblijfs- en verplaatsingsonkosten
van hoogleraar strafrecht Brice De Ruyver als veiligheidsadviseur van de
vorige premier, Guy Verhofstadt. Dat berekende Vlaams Belang-Kamerlid
Alexandra Colen op basis van het antwoord van huidig premier Yves Leterme
op haar schriftelijke vraag.
   Uit het overzicht van de jaarlijkse betalingen aan de Gentse
universiteit blijkt dat 2005 en 2006 de duurste jaren waren met
respectievelijk 120.997,37 euro en 114.872,85 euro. In 2000, het eerste
jaar dat Verhofstadt een beroep deed op De Ruyver als veiligheidsadviseur,
kostte het advies een kleine 40.000 euro. De jaren nadien steeg dat bedrag
geleidelijk van 58.750 euro in 2001 tot 86.000 euro in 2004. In het
verkiezingsjaar 2007 werd de rekening van de Gentse universiteit met
46.829,73 euro gespijsd. De Ruyver bleef ook veiligheidsadviseur in de
regering-Verhofstadt III. In het eerste kwartaal van 2008 kostte het
advies zo'n 21.000 euro.
   Of deze adviezen mondeling dan wel schriftelijk gegeven werden, en of
er nog een spoor van terug te vinden is, kreeg Colen niet te weten van
Leterme. "Deze adviezen waren bestemd voor mijn voorganger en zijn me niet
overgemaakt", deelt de eerste minister mee./.AHO/(LOD)

*********

Zo, dat weten we ook weeral bovenop we laatste jaren en maanden allemaal zijn te weten gekomen.

Het is niet voor mogelijk te houden dat de toenmalige politici (**Fientje Moerman, bijv.) en diegene van de laatste 16 maanden zo met de belastingbetaler zijn euro's smijten en hun voorzien van al het nodige waar ze toch niets mee doen of willen doen maar wel hun postje mee aankleden.

Want de zeer vele en alle geldopslorpende studies die ze aan hun favoriete profs en/of zogezegde specialisten uitdeelden en lieten doen, hebben geen zoden aan de dijk gebracht. Zeker niet voor ons de " Hardwerkende Vlaming".

Groetjes

Dany

16-10-08

Bedrijven subsidiëren

Beste lezers & blog-ers,

Allez, de banken hebben hun "zuur verdiende gelden" (terug-)gekregen van de belastingbetaler, die ze al betaald had,  zodanig dat ze verder kunnen teren op hun lauweren en tergelijkertijd fictieve gelden maken. Maar die miljarden euro's, die niet meer uit te drukken zijn in oude belgische frankskens, zetten niet veel zoden aan de dijk, want de beurzen blijven in het rood en zullen in het rood-(verlies) blijven zolang dat hun %-en niet stijgen met meer dan 50%. Maar dat is hun rekening en hun ondernemingsraden moeten daar maar voor opdraaiën.

Met andere woorden, zij moeten worden failliet verklaart en hun eigendommen en spaar te goeden moeten in beslag genomen worden door deurwaarders, zoals ze dat doen bij de gewone man/vrouw die een schuld heeft.

Maar, wat volgt er nu?....

....Nu gaan de bedrijven betaald worden via subsidies en andere steunmaatregelen met ....... jawel ....... nogmaals het belastingsgeld, om het hoofd te kunnen bieden tegen de opkomende recessie en stagnatie van de economie.

Er worden nergens lessen genomen!!!!!!!

ZOLANG DAT DE GEWONE MAN/VROUW, EN ZELFS DIEGENE DIE TOT €3000,00 à €4000,00 VERDIENEN, NIET MINDER WORDEN LASTIG GEVALLEN DOOR ALLERLEI TAKSEN-BELASTINGEN-ACCIJNZEN-BTW ZAL DE ECONOMIE MOEILIJK OF HELEMAAL NIET HEROPLEVEN.

DE GEWONE WERKENDE MAN/VROUW MEER NETTOLOON LATEN OVERHOUDEN.

WANNEER DAT GEBEURT,MEER NETTOLOON,  DAN KAN JAN- EN MIEKE-MODAAL TERUG OP ADEM KOMEN EN KUNNEN ZIJ TERUG GEMAKKELIJKER AAN DE ECONOMIE MEEDOEN, WAT NU NIET HET GEVAL IS.

Hierbij moet er ook dringend werk worden gemaakt van het feit dat men nu als koppel beter kan gaan stempelen of uit het echt scheiden, want dan houd men meer over. Want als je gaat werken moet je je ook verplaatsen en ben je ongeveer 12 uren van huis om een taak te vervullen van 8uren, die dan voor 44% wordt belast. Denk maar aan de kost die we uitgeven aan de belgische staat ==> wij betalen gedurende 8 volle maanden en 5 dagen niets anders dan euro's aan de staat, m.a.w. betalen we van 1 januari tot en met 5 september niets anders dan "boetes-belastingen-taksen-accijnzen-BTW".

Dus de scheiding tussen werkende en werkloze moet eigenlijk groter worden en zoals nu, want de kost om te mogen gaan werken is groter dan de kost die je hebt als gewoon thuis blijft.

Vergeet ook niet dat de dienstencheques een verdoken tewerkstellingspakt is van de gewone/vrouw die in dit systeem zo'n cheques aankoopt, zo is hij of zij zelf werkgever van personen die de belgische staat niet aan het werk krijgt en waar de welbekende waardeloze politici met de pluimen gaan lopen, en zo hun electorale geilheid benadrukken.

Dus, jullie kunnen dit goed lezen: MEER NETTOLOON OVERHOUDEN IS DE ENIGE OPLOSSING OM DE ECONOMIE TERUG AAN DE PRAAT TE KRIJGEN.

Een groot detail bij de werledcrisis is het feit van de stijging van het aantal wereldburgers, dat sedert lange tijd al begint te spruttelen qua voeding en verzorging en eigenlijk nog veel meer.

Groetjes

Dany

 

15-10-08

Onmiskenbare macht

Beste lezers & blog-ers,

Ik moet het weeral eens herhalen dat de macht van het geld zijn gelijke niet kent.

Alles voor de aandeelhouders (klein of groot) terwijl ze weten dat wanneer men een aandeel van een bedrijf aankoopt men met risico's zitten. De ene keer gaat het goed en de andere keer, zoals nu, gaat het niet goed. Maar dit is de basis aan spelregels.

Als de regering de banken reeds jaaaaaaren lang zomaar heeft toegelaten om van alles en nog wat te verrichten, loopt dat eens op een dag verkeerd af. We zien wel nu.

Bedrijven laten ze herstructureren en failliet gaan, maar een bank "Oh nee...dat mag niet...", en zeker de aandeelhouders niet.

Gevolg, weeral vragen:

- wat doen en hebben de banken met ons geld dat we op een rekening staan hebben gedaan reeds jaaaaaaaaren lang. Ik weet het ! .... zeer dure en overweldigende gebouwen geplaatst, vette lonen, met geld in het rond zwaaiën tot ver in de "out-back" van onze wereldbol, enz.....

- vragen die banken aan ons of ze mogen geld lenen aan andere banken, laat staan dat banken al iets vragen aan ons. Ja ze vragen de kaartkosten, rekeningkosten, de onder-nul-interesten, de uittrekselkosten, de bewerkingskosten, enz..... 

- het geld kunstmatig en fictief  laten aangroeiën (zie mijn vorige artikels hierin)

- het ontoelaatbare doen om geld te lenen aan een andere bank zonder dat men zelf de gelden heeft, maar met vele kleine lettertjes, waar een kat haar jongen niet in vind

- de onnodige en exuberante sponsoringen en festiviteiten die ze aftrekbaar maken van hun zogezegde inkomsten, inclusief de lonen en boni en vergoedingen van " de raad van bestuur" en zelfs hun lageren die 1-2-3 trapjes lager zitten. Om maar te zwijgen wat de evrdieners zijn op de buers en beursanalisten.

- bijkomende politieke benoemingen waar men dan niet aankan, want ze zijn beschermd, net zoals de politiekers.

- enz...enz....

Een bank is van origine een systeem/persoon of dergelijke dat geld dat je verdient door werken of door zelfstandigheid in bewaring neemt, om het alzo te beschermen tegen diefstal-verlies-beschadiging. Dat er daarvoor iets wordt gevraagd dat is nog te doen, maar niet zoals het de laatste decennia is gegaan. Eerst was er de rekening openen, dan wat later de bankkaart (om de veiligheid??), dan de bewerkingen, VISA, Master-Card, betalingen naar buitenland, enz.... allemaal die ons ook telken maal extra kosten opleverden en niet aftrekbaar waren en zijn voor de werknemers.

Dat is de essentie van een bank. Het zijn wij die dan mee moeten beslissen wat er gebeurt met ons geld bij enige aangroei van de klanten, en niet zij.

Ik zou dan al willen voorstellen dat elk gezin en dat elke handelaar bij de staat gaat aankloppen voor een financiële injectie om bij niet genoeg liquiditeit toch verder te kunnen doen en om het vertrouwen van de klant terug te winnen. Want een persoon die bepaalde schulden heeft en daardoor genoteerd staat heeft en kan geen vertrouwen aanmaken. Nee, deze personen, momenteel ongeveer 2.500.000 personen die genoteerd staan, worden zwaarder bestraft dan echte criminelen. Deze personen worden aanzien als criminelen, want de gevolgen en beboetingen spreken voor zich. Dezen die smijten ze op straat met de arm de wet, die dan nog eens zeer duur is en waarbij ze dan het hele hebbe en hou-en meenemen om er toch maar geld te kunnen van maken.

Hierin doet de politiek ook niets en hebben ze niets gedaan.

Nu in één keer hebben ze miljarden euro's, dat eigenlijk van de belastingbetaler komt, om zo maar te geven om het bedrijf "bank" te laten functioneren, maar Sabena laten ze feilliet gaan, DHL jagen ze weg en de arbeider mag niet meer dan 2,5% extra loonsverhoging krijgen wegens niet toelaatbaarheid-haalbaarheid aangezien de economische moeilijkheid. Dit is je reinste waanzin zeker tegenover de gewone man/vrouw.

Dat ze die miljarden geven en/of verdelen aan noodzakelijke verloningen bij de werknemers, zoals daar zijn:

- alle verplegend personeel

- brandweer

- postbodes

- vrachtwagenbestuurders

- reinigingsdiensten

- politie

- cipiers

- onderwijs

- mindervaliden, maar dan de echte

Deze mensen zouden meer verloont moeten worden dan nu momenteel gebeurt. Want deze mensen staan altijd klaar voor de medemens en moeten door weer en wind het nodige doen.

En niet de CEO's en de raden van bestuur en aanverwante organen.

Groetjes

Dany 

07-10-08

Dehaene-Dexia

Beste lezers & blog-ers,

Lap, we hebben het aan ons broek. Een politieke benoeming met een cvp-kaart-kleur.

De ......euh's en de oh's en de .....geen commentaar's.... die hij uitspreekt bij lezingen (????) kunnen €20.000,00 kosten, en daarmee is hij de beste betaalde belgische speecher.

Vergeet niet, deze Dehaene:

-

- Lerhaut & Hauspie en co, met door hem geïnstalleerd dorpje "Language Village" waar amper een bewoner is, laat staan dat er terdege handel is. En waarbij hij destijds eens vlug over en het weer is geweest naar de USA.

- Dioxine-crisis, met zijn buitenissige gevolgen en veel nodeloos leed, faillisementen, diersterfte, enz.....

- Zetelt bij Inbev en heeft per vergadering ongeveer €1700,00 en op jaarbasis +/-€75.000,00.

- Zetelt nog in talrijke andere bestuursraden met de nodige onnodige euro's in zijn loonzakje

- Europees heeft hij ook zeteltjes

- Burgemeester van Vilvoorde geweest, eerste minister geweest

- Oplap onderhandelaar geweest voor het huidig interim-regeringske

- Zeteltjes en postjes worden weeral verdeeld onder elkander en met een cvp-kleur, zie ook wat vervotteke gedaan heeft

- enz....

Wel dit allemaal geeft mijns inziens geen vertrouwen in het goed functioneren van deze persoon en van een bank, laat staan dat ze dat al ooit hebben gedaan. Men kan niet 13 in een dozijn functies bekleden met de nodige ontvangsten.

Zo, het is weeral eens gebeurt, nu weten we wat leterme bedoeld wanneer hij zegt dat hij spaarders wil beschermen. In dit geval is het overduidelijk.

Groetjes

Dany

13:01 Gepost door Dany Sterckx in politiekers | Permalink | Commentaren (0) | Tags: inbev, speecher, l h, burgemeester, loonzakje |  Facebook |

06-10-08

Beurzen opkopen

Beste lezers & blog-ers,

Er moet zeer dringend een halt geroepen worden tegen de exuberante macht van het geld.

Terwijl de banken door hun eigen fouten, onbekwaamheden en egoïsmen van de titel-persoontjes,  machtswellust, eigen-belang, zelf-verrijking de steun vragen van de regeringen uit alle landen ter wereld," in weze is het het belastinggeld van de zeer grote basis van de economie "wij werkende personen" en ook van de zelfstandigen en bedrijven", dan gaan de beurzen en hebben de beurzen nog het lef om elkander liggen op te kopen.

Allemaal zonder onze medezeggensschap of zonder ons te consulteren/raadplegen. Tevens is dit ook een verwijzing naar volksraadplegingen, die ook noodzakelijk zijn, want de verkozenen krijgen toch na 15 maanden geen oplossing gevonden.

Nee .... zij doen maar, want ze hebben toch de macht.

Wat is er momenteel!

Wel de N.Y.S.E. is op jacht naar de aziatische beurs te Tokyo om die in te lijven onder 1 noemer, zelfs nadat ze een pap te brokken hebben in  EURONEXT.

Maar voor de EURONEXT is er een kaper op de kust, misschien wel meerdere want dat wordt niet gezegd, dat is de Duitse beurs.

Wel wel wel , het gaat maar gewoon door op onze nek.

Zullen we maar allemaal met z'n allen naar het OCMW gaan en naar de vele advocaten om schuldbemiddelingen te vragen, ze zijn toch goed bezig, ....euh om het hunne (het welbekende geld) te nemen. 

Desnoods is het misschien aangewezen om ook in hongerstaking te gaan, om toch leterme en de rest zijnhun tutterke(s) uit zijn/hun mondje(s) te halen en te leren op het potje zijn/hun "kleine boodschapjes" te doen. Maar dat laatste aanleren zal wel enige jaren vergen, zodanig zelfs dat we z'n pampertje nog steeds drie tot vier-maal daags moeten blijven verwisselen. 

Dit zullen en kunnen we pas doen nadat we ons loon, voor de werkende onder ons en zelfs ook voor de werklozen e.a., in een loonzakje hebben gekregen.

Want dat is de enige remedie om de banken( lees = raad van bestuur-ceo-aandeelhouders) niet in verleiding te brengen om foutieve/overdreven/onnodige leningen af te sluiten voor verre landen met een duistere achtergrond, want dan moeten ze wel zwijgen. En dan kan ook geen enkele werkgever ons verplichten om een rekening te hebben bij een bank. Wanneer dit gebeurt dan zullen ze wel meer doen voor de bevolking en inzonderheid voor de werkenden.

Groetjes

Dany

04-10-08

Bank-crisis en zijn gevolgen

Beste lezers & blog-ers,

De crisis is nog niet gedaan, want wat ik de laatste dagen allemaal hoor gaat van: .... wij hebben onze verantwoordelijkheid hierin genomen,twee dagen om een akkord, snel gereageerd, ik moest nog een begroting samenstellen,  Amro terug naar Nederland, België krijgt 16miljard euro, we danken onze klanten voor het blijvend vertrouwen, en al diegene die de laatste dagen en weken zich hebben ingezet, Fortis is uit het rood, in het geheim gepraat, de spaarders zijn gerust, het zal te voelen zijn, maar we voeren belastingsvermindering, er is alleen Fortis-belgië, alleen de gezonde, we hebben specialisten gesproken, het was te duur, we hebben onze bezorgdheid geuit door adequaat te handelen, enz.... enz.....

!!!!Siroop, verzinsels, uit de nek-kletserij, electorale doelen, naast de eigenlijk bron en oorzaak zitten te palaveren, enz....!!!!

Dit, en deze banksector is belangrijker dan Sabena met 12.000 werknemers redden, DHL behouden, SN belgisch te houden, het gas via Zeebrugge in handen te houden, het dorpje Doel leefbaar te houden, degelijke afwateringen te maken, Val-Saint-Lambert, BTW-verlagingen op energie en stookolie-prijzen, wachtlijsten weg te werken, rechtspraak te verbeteren, voor veel mensen de ziekenhuisfacturen behandelen, personeel aan te werven voor ziekenzorg en de verpleging in het algemeen, en nog vele andere.......

Vergeet ook niet dat leterme en reynders ook nog op zoek zijn naar die €6.500.000.000,00, dat bedrijven nog steeds bij bosjes failliet gaan, dat de verkoop van allerlei goederen en artikelen daalt en blijft dalen, dat we met dienstencheques (€7,00 zelf betalen dan belastingsvermindering en dan nog eens de staat die +/-€16,00 bijpast, dus wij betalen het loon van diegenen die dienstencheque-werk hebben) om anderen nog meer aan het werk te kunnen krijgen, dat de staatshervorming nog na vele decennia moet bewerkt worden, dat BHV ook nog moet behandeld worden, de huidige regering zal dan ook een heleboel aanpassingen op onze nek maken.

En dan maar jammeren/showen, en siroopsmerende zinnen de wereld insturen om aan de bevolking duidelijk maken dat de huidige leden van het interim-regeringske wel degelijk het nodige doen om de koopkracht van de burger te verstevigen.

De huidige financiële injecties die bovenop de Ford-VW-DeLijn-SUEZ-NMBS-SN-en nog veel meer-subsidies werden en worden gegeven aan banken om uit de crisis te komen is geen goede beslissing op lange termijn. Want de macht van het geld wordt hierdoor versterkt, want het is het geld(= interesten) dat de basis van de mensheid in een wurggreep houd. Dit gebeurt dan ook nog eens bovenop de vele accijnzen-taksen-BTW-belastingen en subsidies die her en der worden uitgestrooid.

==> een gezin en/of zelfstandige in problemen door een jarenlange aangroeiënde crisis en de geilheid naar macht, krijgt en krijgen geen financiële injectie, maar worden terstond gewurgd door allerlei juridische ingrepen om maar zo vlug mogelijk aan dat geld te geraken, zonder rekening te houden met enig begrip.

+++ zeer dringende noodzaak aan het uitbenen van onze 5 regeringen en de 10 provincieraden, maar in eerste instantie zeer sterk herstructureren op een gelijkaardige manier wat de werkende bevolking ondergaat bij herstructureringen+++++

Maar het steld dan ook vele vragen:

- welke kennis hebben die beurs-analisten in feite als ze nog niet eens zien aankomen dat dit kon en moest gebeuren, en ze moeten het niet alleen op de Amerikaanse banken steken. Ze moesten meer hun aandacht houden aan de belgische markt dan aandeelbelust en zichzelf verrijkend te doen gelden. De waarborgen niet uitspreiden over andere risico's.

- waarom gaan de CEO's nu allemaal lopen, of zijn ze iets anders van plan?

- waarom hebben ze dan diezelfde injectie of toch een deel ervan niet terug gegeven aan de belastingbetaler, aan de personen lijdend aan koopkrachtverlies? Te meer daar de koopkracht gedaald is. Want wanneer men gedurende de jaren steeds minder netto overhoud door het overreglementeren en taxeren van allerlei wetten die er alleen om eletorale redenen bijkomen.

- dat de speculanten en de massa aan aandelen hun eigenlijke natuur laten zien, zijnde winst maken op de kap van anderen met het creëren van kunstmatig geld via de interesten-regelingen. Zij zijn baas over een bedrijf en niet de werknemer en de bedrijfsverantwoordelijken.

- de zogenaamde "topmensen en CEO's" weten juist zoveel als de gewone man/vrouw in de straat met dit verschil dat ze enorm veel verloning krijgen dat ze zichzelf geven.

- het belastingsgeld dat betaald wordt door iedereen wordt hiervoor gebruikt, wat wil zeggen dat onze gelden waar we voor werken gebruikt wordt om een faillisement van een bank, dit is belangrijker dan Sabena met 12.000 werknemers redden, tegen te houden van diegene die ons geld zogezegd in bewaring neemt, van diegene die meer dan de werkende vlaming-waal hun onbekwaamheid bewezen hebben om het ontstaan van dat soort débacles en.

- de politekers die hierdoor dan ook bewijzen dat ze zelf geen interesse, geen vooruitziendheid hadden en inschattingen konden doen aangaande de handel en wandel van banken

- nu, in de aanloop van de volgende verkiezingen en wegens de eigen regeringscrisis dat ze zelf ook hebben georganiseerd,  wordt deze crisis en de bijhorende acties van geldinjecties dan ook gebruikt om de kiezers een beeld voor te houden van ......" kijk wij nemen onze verantwoordelijkheid, wij willen de mensen geruststellen dat hun geld veilig is, de spaarders moeten beschermd worden, ....." en nog van dat alles, een echte grote sirooppot werd geopend om de dalende kiesresultaten van de meerderheidspartijën op te vijzelen.

..... en nog veel van die zaken.

Eén ding hoop ik, dat de mensen niet in deze electorale val en vallen trappen, want wij zullen vroeg of laat toch het gelag betalen van ons belastingsgeld dat wordt aangewend om geldwolven, zijnde de banken en verzekeringsmaatschappijën, in het zadel te houden.

Misschien terug opteren naar het oude "loonzakje", want deze crisis is nog niet gedaan en zal ons laten gevoelen.

Groetjes

Dany