25-09-08

SMS-en goekoper

Beste lezers en blog-ers,

Dat het SMS-en vanuit het buitenland goedkoper wordt is een goede zaak, het heeft wel lang geduurd eer ze dat hebben verwezenlijkt. Nu zou nog de andere noodzakelijke verbindingen met "de wereld (.....- eigen land) " goedkoper moeten worden. En ze kunnen het als ze willen, maar de verloningen van de directies en aandeelhouders moet op hoog peil blijven staan. Zeker als de belgische staat hier en daar participaties heeft.

Maar dit is eigenlijk niet wat ik wou zeggen en .... eigenlijk wel.

Wat mij dan hierin voor de "on"nodige onbeantwoorde vragen te voorschijn tovert, is het feit dat de prijs van de zeer noodzakelijke energie op relatief korte tijd is gestegen met arato 35% en dat de lonen maar met 2,5% zijn gestegen, en dan nog wel brutto.

Bij die stijging van 35% mag men de weelderige BTW-tarieven niet vergeten die de staat extra binnenrijft. En bij de loonstijging van 2,5% gaat de staat ook nog eens lopen met de nodige taksen-belastingen en surplus riskeren we dan in een hoger belastingtarief te komen op het volledige loon. Dus iegenlijk hebben we geen 2,5% loonsverhoging dat we voelen in onze netto-portefeuille, maar betalen we in verhouding meer belastingen op het geen we werken.

En toch slaagt de staat erin om €5.000.000.000,00 tekort te komen in de begroting?????????????? Als een zelfstandige of enig ander bedrijf dat voorheeft zijn dezen failliet, maar niet de staat (de regeringsleiders-ministers-e.a.) maar ook zullen zeker het grootste deel van de bevolking dit voelen langs de één of andere weg die we kennen.

En dat Europa zich bezighoud met SMS-jes vanuit het buitenland, daar stel ik mij dan wel serieus grote vragen bij,daar het in "c" een klein onderwerp is. Want ik, net als zoveel anderen gaan niet dikwijls naar het buitenland, waar we ons dan nog eens bezighouden met SMS-jes zenden. Ik en ook de vele anderen houden ons meer bezig met rond te komen met het zeer zwaar getaxeerde leven dat er nu momenteel is. Maar deze prijsverlaging voor SMS-jes zal weeral eens ten goede komen zeker voor de europese parlementariërs en hun familie en hun aanhang.

Daarom is het noodzakelijk dat er zeer dringend en daadwerkelijk een verlaging van de BTW naar 6% voor de energie en de noodzakelijkheid om meer netto van ons huidig loon over te houden.

Want wij kunnen dit niet blijven volhouden als energie gestegen is met 35%, voedselprijs gestegen is met 18%, invoering van euro gestegen is met 4%, stijging van ziekenhuiskosten met +/- 1¨5%, en nog vele andere zaken die jullie ook wel kennen.

Toch nog maar eens meegeven,

Groetjes

Dany

12:24 Gepost door Dany Sterckx in Energie & milieu | Permalink | Commentaren (2) | Tags: sms, electrabel, luminus, belastingen, btw, europa |  Facebook |

Commentaren

goed artikel dany, ik vind dat je helemaal gelijk hebt over die kosten.

Gepost door: energie vergelijken | 23-09-14

goed artikel dany, ik ben het ook helemaal met je eens.

Gepost door: Energie vergelijken | 23-09-14

De commentaren zijn gesloten.