13-09-08

Het resultaat van de beursnoteringen

Beste lezers & blog-ers,

Beursnoteringen, aandelen, beleggingen, fondsen, warrants, obligaties, dividenden, en nog vele andere namen om maar te kunnen geld uitgeven voor iets dat er niet is. Er zijn zoveel namen en beursmogelijkheden als de wereldbevolking.

Een bedrijf dat aandelen heeft en op de beurs zet is geen bedrijf meer. Dit bedrijf is dan in handen van alle diegenen die participeren via beursnoteringen en via allerlei, teveel om op te noemen, eilandjes en kunstmatige bedrijven en banken en verzekeringsmaatschappijën en niet te vergeten "papieren".

Men mag ook zeker niet vergeten hoe het geld is ontstaan in zijn naam en waarde, dus elk land mocht een eigen munteenheid destijds uitbrengen op voorwaarde dat er een waarde-borg werd gesteld. Dus een land dat een munteenheid wou uitbrengen moest daarom iets in "pand" geven om de munteenheid te mogen maken. Dus hier staat een waarde tegenover.

Maar nu met dat beursgedoe van de laatste decennia hebben de beurzen zo'n machtsverhouding toegeigend gekregen alsook al diegenen die daar in meespeelde dat er een veel teveel aan kunstmatige winsten-gelden is gemaakt dat geen enkel land nog een waarde kan tegenover zetten die al die kunstmatige gelden dekt.

Met het gevolg dat er zogezegde superverdieners zijn in de groots mogelijke hoeveelheid.

In een vorig artikel had ik medegedeeld dat de belgische goudvoorraad serieus geslonken was van 1350 ton naar 250 ton, wel het eerste cijfer hier is de waarde die er eigenlijk altijd moet zijn.

Met andere woorden: het allerbeste dat er is op geldelijk niveau is gewoonweg het alom gekende loonzakje. het loonzakje was gevuld met echt geld, briefjes en munten. En dit loonzakje heeft dan wel een waarde, want men krijgt iets voor wat men heeft gedaan. En dat is de laatste decennia serieus verkeerd gelopen. Het is zelfs zo erg dat men de laatste jaren een bankrekening moet hebben om te mogen gaan werken, want nergens wordt er nog uitbetaald in echt geld-munt, of het moet dan wel in het zwart zijn.

Als men de BTW-uitleg doortrekt dan zouden wij, werkende personen, ook een BTW-tarief moeten vastleggen aan onze diensten die we leveren voor een bedrijf

Dus kan men bedenken wat de banken altijd maar doen en de beursnoteringen. Zij worden betaald om onze centen bij hun in de kas te leggen, dat ze dan uitlenen aan anderen en zo daar winsten op maken, die ze dan niet aan ons doorbetalen, met zeer kleine interesten, maar het liefst zelf de grote interesten behouden.

Zo is dat ook met beursnoteringen. Een bedrijf, zo klein of zo groot als ze is, is in "c" afhankelijk van enerzijds de winst dat ze maakt en de daaraan gekoppelde uitbetalingen van de interesten op aandelen. Dus heeft dat bedrijf geen "loonzakje" gekregen, maar moet het direct uitgeven aan anderen die niet bij het bedrijf horen en waar geen waarden tegenover staan.

Met pesnioenfondsen is het van hetzelfde laken een broek, maar voor ons "de hardwerkende mensen", is dit een broek met zeer vele gaten.

Bijvoorbeeld heel eenvoudig voorgesteld:

- Een aandeel van €10,00 brengt op een jaar zonder iets te doen diezelfde €10,00 en €1,00 op. Dus de aandeelhouder heeft dan €11,00. Had hij er zo'n 10, dan was dat na een jaar nog een aandeel erbij.

- Bij het pesnioen is dat anders. Men werkt +/-30jaar en draagt er elke maand er voor af, dan zal het pensioen maar +/- 60% zijn van het laatste loon dat men ontvangen heeft met alle nodige herberekeningen. En deze 60% is dan nog eens brutto. Nochthans heeft men een waarde afgedragen, zijnde een deel waarvoor men gewerkt heeft en gepresteerd heeft voor iemand anders, iets gedaan heeft, iets verwezenlijkt heeft. 

Nu is dat allemaal natuurlijk zodanig in voege en behoort tot onze maatschappelijke levenswijze dat we er eigenlijk niet meer onderuit kunnen uit dat systeem. Of er moet een serieuze beurscrash komen, zodanig dat die banken een serieuze lap rond hun oren krijgen. Ze hebben alle mensen en bedrijven gelokt met allerlei aanlokkelijke dealtjes, dat ze nu er zelf aan vast zitten.

En met steeds de schuld bij de gewone mens en/of bedrijf te leggen komen ze er niet. Want zoals nu in de VS gebeurt met de hypotheekmaatschappijën, is een logisch gevolg van het feit dat de arbeid, diegene die een waarde geeft door iets te doen voor iemand anders, altijd maar meer en meer te belasten-taxeren-beboete. Om zogezegd enerzijds inflatie tegen te gaan, om zogezegd de economie te laten draaiën, om zogezegd hun verantworodelijkheid te laten betalen.

Nee dat is het niet.

Ze kunnen zo min als wij voorspellen wat er gaat gebeuren in de toekomst zolang ze blijven buiten hun waarden gaan. Geen, maar dan ook geen enkele beursspecialist of bankdirecteur of welke CEO dan ook is slimmer of doortastender dan een gewone werkende mens. Deze personen hebben alleen maar een overdreven macht, met geld dat er eigenlijk niet in waarde is, en kunnen daarom zo de personen die minder van dat kunstmatig geld hebben steeds onder druk zetten.

Abnormailteiten;

- het kan niet te verantwoorden zijn dat ene votron van fortis een bonus krijgt van €2.000.000,00 = 80.679.800 Bfr ==> meer dan 80-miljoen oude belgische franks, voor wat eigenlijk moet deze persoon dit krijgen? Hij was bedrijfsleider en moet zijn bedrijf draaiënd houden en daar krijgt hij al loon voor, en dat is de essentie van het geheel.

Ik geef nu alleen maar dit voorbeeld, maar er zijn er nog  zeeeeeeeeeer veeel, allemaal met onnodig verhoogt kunstmatig geld.

Tot slot:

- geld heeft en moet een waarde hebben, dat is het eerste. En niet alle jaarlijkse inflaties en indexeringen en beursnoteringen erbij.

- economie draait alleen als het merendeel, en dan bedoel ik ook alleen maar het merendeel zijnde +/-90% van de bevolking de nodige wetmatige gelden heeft en krijgt, eigenlijk meer netto-loon overhouden van zijn "loonzakje".

Ik geef dit maar mee, want ik besef ook dat het niet om te draaiën valt op een dag tijd.

Wat ik wel weet , dat is dat diegene die iets doet meer beschermd en meer gerespecteerd moet worden, vooral door hem meer echt netto-loon over te laten houden.

Maar een toekomstige serieuze beurscrash zal wellicht soelaas brengen. In eerste instantie zullen we dit wel degelijk voelen, maar de gewone man/vrouw is gehard in het leven door op een minimum te leven, niet de schijtrijke, niet alleen de personen maar ook de zogezegde superbedrijven met ceo's aan de kop, die niet meer weten wat ze nog hebben of hoe dat zij moeten verder bestaan.

Groetjes

Dany

16:37 Gepost door Dany Sterckx in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: beurs, verzekeringen, munt, ceo, goud, votron, euro |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.