04-09-08

Weeral een Ongeval te Lubbeek

Beste lezers & blog-ers,

Vorige zaterdagvoormiddag 30-08-2008 omstreeks 09.00uur was er weer een ongeval op het gevaarlijke kruispunt met de Geestbeek en de Staatsbaan ter hoogte van Happyland en het café op de hoek.

Een wagen uit de Geestbeek reed de staatsbaan op richting Lubbeek (is voor vele chauffeurs een moeilijke en onoverzichtelijke plaats) en werd aangereden door een vrachtwagen met paarden komende uit de richting Sint-Joris-Winge.

De wagen van de dame werd helemaal rond geslingerd tot op de andere hoek van de de Geestbeek en de vrachtwagen komende uit richting Diest kwam op het tegenliggend rijvak tot stilstand. Gelukkig zonder verdere ongevallen van beide voertuigen, maar het kon erger afgelopen zijn moest het zijn gebeurt in een piekuur op een weekdag.

De vraag die ik reeds lang stel en vele burgers van Lubbeek ook: wat doet de gemeente hieraan. Juist! NIETS!!!!

Ik heb reeds lang gevraagd naar initiatieven van de gemeente om op de twee zeer gevaarlijke kruispunten (deze met Geestbeek en die met een vestiging van een ALDI) ter hoogte van de Gellenberg, maar tot op heden geen antwoord.

De blauwe burgemeester F. Vranckx en zijn schepenen zijn meer geïnteresseerd in nieuwbouwprojecten en cultuurbenoemingen en sport, dan in het veilig stellen van de bevolking.

Reeds meerdere malen heb ik gevraagd om verkeerslichten te plaatsen en voetgangers-faciliteiten om het oversteken op een veilige manier te laten gebeuren.

Maar nee, nog altijd geen antwoord.

Ik ga het nu nog eens doen enerzijds als burger en anderzijds als opstartende LDD-Lubbeek-partij. En ik zal het dan ook opvolgen.

Hij, de freddy, moet niet afkomen met een uitleg van "..... ja maar dat is een provinciebaan, en het is gevraagd aan de provincie......" of what ever. Bij onze LDD is het niet nodig om het de provincieraad te vragen, want wij staan voor een afschaffing van die provincieraden, dus onnodige stappen. Hij is burgervader, of wat dacht hij, en hij moet optreden voor zijn volk en niet tegen zijn volk of met het geld van zijn volk. Het gemeentehuis is al genoeg geldverkwisting geweest, en nog andere zaken. Het is niet belangrijk om op feestjes, voetbal en aanverwante allerlei aanwezig te zijn, maar er te staan voor de bewoners.

Want er is wel degelijk het een en het ander aan de hand. Daar later meer over.

Dus, waar blijven die verkeerslichten op deze zeer drukke baan.

Groetjes

Dany

De commentaren zijn gesloten.