12-08-08

Staking Belgavia & Flightcare

Beste lezers & blog-ers,

Nu is het weeral eens bewezen wat het nut van een syndicaat is. Het door hun onbekwaamheid zover laten komen dat er een spontane actie moet gebeuren door de werknemers zelf. En dan gaan de syndicaten dat nog erkennen ook. Het is niet correct dat dit moet gebeuren via een spontane actie van werknemers, waarbij de secretarissen dan nog maar eens uitvoerig in de media komen en niet de werknemer.

De slachtoffers hierin zijn in eerste plaats de reiziger ( gewone en/of ongwone man/vrouw van de straat) en de werknemers zelf. Niet de directies en de syndicale organen.

Daarmee ook treed ik de reactie van onze partij bij, door deze spontane actie af te keuren.

Ikzelf heb reeds meer dan 17jaar dienst gehad op de luchthaven, tot 31-03-2008 DHL-Aviation voor 3/4 van zijn vluchten verplaatste naar Leipzig. Maar deze affaire is meer een politiek spel en een electorale stunt geweest van de verschillende gewesten t.o.v. elkander( daar meer over later en lees ook de vorige artikles in dit verband).

Hier bij Belgavia en Flightcare is het hetzelfde als bij Sabena en andere bedrijven in dit gewestenland.

Er wordt niet geluisterd naar de opmerkingen en noden van de werknemers, noch van directies uit noch van de syndicaats-secretariseen, geen enkele doet iets fundamenteel.

Laat ons hier wel duidelijk zijn: " ik heb het niet tot de vele délégées die er toch inslagen om echt syndicaal werk te leveren"

Het ligt hem meer fout bij de syndicale adequaatheid van de secretarissen.

Dus het oorzakelijk verband in deze stakingen op de luchthaven, was de problematiek al jaaaaaaaaaren gekend, ook de politikers kenden het, maar neen. De directies met hun zeteltjes hebben geen enkel besef wat de werkelijke arbeid is op de vloer. Deze zeteldirecties pakken steeds en tergend uit met dreigementen, hoogspraak, overschattingen en in essentie wanbeheer. Wanbeheer dat goed is voor hun zeteltje, maar dat niet terechtkomt bij de ware eigenaar van dat zeteltje, namelijk de werknemer op de vloer.

En dit verhaal kennen en kenden ook de syndicaten reeds lang. Maar hebben nooit daadwerkelijk opgetreden. Men moet niet altijd optreden met stakingen, maar met reguliere vergaderingen en wettelijk aangepaste krachten komt men al ver.

Men moet nu niet komen zeggen dat ze het niet gezien hebben, maar het eigenlijk overlaten aan de werknemers op de vloer om iedereen wakker te schudden, is een open kaart en een siroopje voor de verscheidene syndicaten. Wakker te schudden dat de druk op het presteren op de vloer onnoemelijk hoog ligt, terwijl er flexibiliteit geëist wordt en zeker niet mag ziek vallen en niet met verlof gaan wanneer voor anderen het verlof begint en ....... enz......

De werknemers van Belgavia en Flightcare hebben nu zelf alle partijën in gang moeten zetten om een oplossing aangereikt te krijgen.

Ditzelfde is gebeurt met vervotteke die bij Sabena als délégée het ook al wist sedert jaren dat er iets verkeerds was, maar liever in een soort profitariaatszeteltje plaatsnam, hetzij opgedragen door het syndicaat zelf of door de leegzuigende directie destijds van Sabena, zeker door beiden, maar heeft in ieder geval niet het echte délégée-werk geleverd.

Ondanks alles vind ik deze staking dan weeral een gijzeling van de vliegtuigreiziger en van het ander personeel op de luchthaven.

Men zou eerder de directie's moeten ontslaan, dan op de kap van de werknemer te zitten.

Er is zelfs sprake, dat men een regeringsonderhandelaar voor de luchthaven zal sturen. Ben benieuwd wie de niet-bestaande-ontslagnemende-interim-regering nu gaat kiezen, of gaat er iemand van het huisje in Laken er naar toe gaan?

Dit voorlopig,

Groetjes

Dany 

15:54 Gepost door Dany Sterckx in Werk | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sabena, dhl, gewesten, vervotte, staking, belgavia, flightcare, werknemer |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.