09-08-08

Olympische Spelen China

Beste lezers & blog-ers,

Wat het Chinese volk gisteren heeft neergezet bij de openings-ceremonie van de Spelen was ongelofelijk en zeer prachtig uitgewerkt en verbazingwekkend. Het was om niet te moeten zeggen een mokerslag voor de westerse gedragingen het laatste jaar.

Gewoon super.

Maar wat mij vooral opviel, en dat was het enige minpunt in de hele ceremonie en daar konden de Chinezen zelf niets aan doen, dat was het gedrag van "ons philleke, zoontje van albert". Hij zat daar maar heen en weer kijkend met zijn ellebogen op zijn knietjes te spelen met een verrekijkertje dat hij van zijn matilleke gekregen heeft om het verre China te bekijken, of was het iets anders of was het om op zijn kinderlijk en onvolwassen manier indruk te wekken.

Hij deed zelfs geen enkele moeite om onze atleten te begroeten, aan te moedigen, te applaudiseren, duim omhoog te steken, zelfs rechtstaan voor de vlag en de atleten die hij zo graag bewonderd en wil vertegenwoordigen, dit heeft hij niet gedaan.

En dat noemen ze dan de vertegenwoordiger-kroonprins van belgië.  Het geeft dan alleen maar weer wat zijn interesse, als hij die al heeft, in werkelijkheid is.

Het is een smeer en een veeg uit de pan naar het belgische volk, dat zijn familie jaarlijks voorziet van de onnodige dotaties van +/- €30.000.000,00 of 1.210.197.000 Belgische frankskens.

Ik vind het een zware misplaatste houding ten opzichte van de gehele belgische volk, in casu onze atleten.

En het kon niet gelegen hebben aan het "protocol-systeem" of hoe ze dat ook noemen.

Nochthans hebben andere landvertegenwoordigers hetzij gewuifd, recht gestaan, ge-applaudiseerd, enz..... of wat dan ook. Allemaal hebben ze hun atleten aangemoedigd en bekeken.

Maar nee, ons klein kroonprinsje van geen enkele realiteit-burgerzin-sociaalvoelendheid bezegend en bewust heeft niets "ten teken van" gedaan.

Groetjes

Dany

11:47 Gepost door Dany Sterckx in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: olympische spelen, china, dotaties, atleten |  Facebook |

Commentaren

Hey Inderdaad de openingsceremonie was gewoonweg prachtig. Ik wens je nog een fijn weekend.

Gepost door: martin | 09-08-08

De commentaren zijn gesloten.