18-07-08

Horeca-actie

Beste lezers & blog-ers,

Zoals gezegd zijn we vandaag met de Horeca-actie begonnen in Aarschot, tegen het algemeen rookverbod voor alle café's. Wij hebben niet gepleit om het roken in café's toe te laten, maar deze willen we laten beslissen door de uitbater zelf.

Het is essentieel dat de zelfstandigen in welke beroepstak dan ook wel degelijk een recht moeten hebben om zelf te beslissen wat en hoe ze hun zaak uitbaten, en niet voortdurend met allerlei wetten worden gedwongen of betutteld om hun zaak tot een goed einde te brengen.

De bezochte uitbaters waar we dan ook mee gesproken hebben waren en zijn dan ook enthousiast over enerzijds het idee van de actie op zich en anderzijds wat betreft het 10-puntenprogramma voor de horeca.

Binnenkort volgen er nog andere steden en dorpen waar we dan de plaatselijke horeca-uitbaters zullen inlichten van onze actie, waarbij ze dan ook ons tien-punten-plan krijgen en een formulier om de belangrijkheid van betreffende punten aan te duiden, zodanig dat we dan ook een totaal beeld kunnen krijgen van hun voorkeuren. Als dank en steun voor de medewerking krijgen ze dan ook stapeltjes bierviltjes zoals hieronder.

bierkaartje01a bierkaartje02a   bierkaartje03a

 

 

 

img228a

 

img229a

Zo, dat was dan onze actie van vandaag, en er komen er nog, zelfs met andere doelstellingen en andere noodzakelijkheden voor de burger.

Groetjes

Dany

De commentaren zijn gesloten.