17-07-08

Kapitaalsverhogingen

Beste lezers & blog-ers,

Naar het voorbeeld van de grote wereldbeurzen, is men op gemeentelijk vlak ook al bezig, hetzij wel niet in zo'n hoeveelheden,..... maar toch.

Wanneer iemand aan een gemeente, zoals in Holsbeek/Glabbeek nu, vraagt om een kapitaalsverhoging voor zijn bedrijf (crematorium) ergens in te planten , dan mag men zomaar eventjes 2 à 3 miljoen EURO bij vragen bovenop de €4.500.000,00 dat men wil investeren.

Maar die €3.000.000,00 extra is alleen maar omdat het bedrijf een site heeft toegewezen gekregen op landbouwgrond en dat daarom de toegang tot het bedrijf niet optimaal is, dit volgens J.Roggen.

Amaai nog nie, dat moet nogal een toegangsweg worden zeg, een toegangsweg zonder bultjes zeker of toch niet, met prachtige afwatering en met hoogtechnologisch licht zodanig dat de spelende kinderen op de speelstraat in de zomer en in de winter zeer goed zichtbaar zullen en kunnen zijn. Misschien ook voorzien van geluidswerende omwallingen om de natuur niet teveel te storen alsook de buren niet tot last te zijn.

€3.000.000,00 ==> is 121.019.700 oude Belgische frankskens, is dan ook komende van de gemeentebelastingen die worden geïnd bij de inwonende burgers via de personenbelasting, bouwlasten, rijtaks, huisvuilbelasting, reclamebelasting, kadastrale lasten, enz....enz...

Wel wel wel , wat men nog allemaal horen en moet men binnenkort nog meemaken, ik zal eens een kijkje gaan nemen in mijn gemeente.

PS: ik kan daarom ook hierin de gedachte steunen van Reekmans P. en ook zijn gevatheid/alertheid.

Groetjes

Dany

De commentaren zijn gesloten.