15-07-08

CD-V Leterme

Beste lezers & blog-ers,

Lap!! Wat ik reeds voorspelde op 11-06-2007 is nu weeral maar eens bewaarheid.

Het vierde herexamen en delebiratie in 13 maanden tijd van leterme is een feit.

Volgens J.M. Dedecker:

==>

Wanneer mag de kiezer zijn gedacht zeggen over al dit geknoei?

  Lijst Dedecker stelt vast dat premier Leterme niet geslaagd is in zijn opdracht. De splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde, een ingrijpende staatshervorming, een krachtige aanpak van het asielbeleid, een stevige lastenverlaging voor de mensen die werken, fiscale autonomie voor de gewesten, het zijn zoveel dossiers waarin geen stap vooruit is gezet.  Jean-Marie Dedecker: “Voor de verkiezingen van 2007 hebben CD&V en N-VA hemel en aarde beloofd aan de Vlamingen, maar na een jaar komt daar niets van terecht. Zelfs de splitsing van B-H-V, waarvoor  ‘5 minuten politieke moed’ volstond ligt verderaf dan ooit. Yves Leterme heeft in het afgelopen jaar bewezen dat hij geen enkele van zijn beloften kan waarmaken. Ze hebben nu alles uitgeprobeerd, met Reynders als informateur, Verhofstadt als depannagepremier, en Leterme die nu zelfs in derde zittijd is gebuisd! Daarom moet de bevolking zich nu over al dit geknoei kunnen uitspreken.” Federale verkiezingen, nu! Voor LDD is het duidelijk dat de kiezer met nieuwe kennis van zaken naar de stembus kan gaan. De Vlamingen weten nu beter dan ooit hoe verstard de Franstalige Belgen denken over de toekomst van het land, en hoe de sociaal-economische vooruitgang van Vlaanderen door het Belgische establishment systematisch wordt tegengewerkt. Maar ook de Vlaamse meerderheidspartijen hebben tekort geschoten.   Jean-Marie Dedecker: “De regering Leterme heeft alle ziekten van paars overgenomen, en opnieuw een begroting ingediend vol valse beloften en onbetrouwbare cijfers. Zelfs het Parlement mag nauwelijks weten waar de regering mee bezig is.  De Vlaamse bevolking is aan het verarmen, en Open VLD en CD&V laten dit gebeuren, ook al liggen de oplossingen voor de hand. De Vlamingen moeten zich nu kunnen uitspreken over het beleid dat ze willen, met België als het kan, zonder Franstaligen als het moet. Als Leterme zijn 5 minuten politieke moed wil tonen, dan laat hij meteen nieuwe verkiezingen uitschrijven.”  

Een scholier of werknemer kan dit niet en mag dit niet, het gewone volk heeft maar 1 kans en de CEO-s hebben er twee tot drie, maar leterme heeft er meerdere gehad op een kortere termijn dan nog. 

Kiezers bedrogen, geen vijf minuten politieke moed gehad of aan de dag gelegd, hulp gevraagd en gekregen van o.a. andere CD-V-ers, zelfs van verhofstadt, telkens maar opnieuw zijn ontslag aangeboden. Wat vandeurzen dan ook nu als verdediging voor het mislukken van leterme opwerpt, zijn al voorbedachte standpunten richting verkiezingen (zie zijn woorden als ..... iets gedaan voor de gevangenissen, iets gedaan op meerdere jaren voor de burger, iets gedaan aan de begroting,.....) en vooral .... we hebben alles gedaan..... .

Leterme1 is een spiegelbeeld van alle Martens1-2-3-4-5-6-enz.... en nog van vroegere en zelfs van dehaene zijn wanbeleid met o.a. supplementaire sociale afdragingen die de het laatste decennia nog niet eens iets hebben opgebracht voor de burger.

De woorden 5 minuten politieke moed,vertrouwen, stevig bestuur, verantwoordelijkheid, compromie, enz.... zijn meer dan 13 maanden lege woorden geweest en werden alleen gebruikt om te zalven en de bevolking in slaap trachten te wiegen.

Enfin, we zullen zien wat ze nu uit hun mouw gaan schudden, een wit konijn.

Het bewijst tevens ook dat kartelvorming om naar de verkiezingen te gaan en om zo zogezegd een grote partij te zijn, gedoemd is te mislukken.

Groetjes

Dany

 

09:41 Gepost door Dany Sterckx in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: verkiezingen, martens, dehaene, bevolking, kartel, partij |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.