08-07-08

Referendum en dossiers

Beste lezers & blog-ers,

Het referendum, de raadpleging van de bevolking, bewijst zijn noodzakelijkheid met rasse schreden.

Het Europa en Lissabon-verdrag dat in drie landen niet werd aanvaard en/of verworpen. Vele Europa-landen hebben of trachten dit dan wel te aanvaarden weliswaar zonder een referendum hieromtrend te organiseren. En België is hierin de koploper van, want wij als kiezers mochten niet mee oordelen over het tot stand brengen van al dan niet een echt vereenigd-Europa. Onze verkozenen destijds hebben geoordeeld in hun eigen visie zonder rekening te houden met de visie van kiezers-bevolking, nochthans doen ze graag mee aan verkiezingen en schuimen dan de markten af om handjes te schudden en prullen uit te delen en vooral veel "gratis". Ze onderschatten echt de bevolking en/of ze nemen hun kiezers niet naar waarde.

 

leterme zijn jaar heeft nog niets teweeggebracht, alleen maar onzekerheid, stuurloosheid, gepalaver, oui en non, niets ingrijpen in de noden van de bevolking, enz....enz.....

En dat allemaal terwijl in dat jaar van onbekwaamheid en het bedriegen van zijn kiezers, en hij niet alleen, het ene scheve dossier (lees; "lijk") na het andere uit de kast gehaald wordt.

Zoals de stilstaande TGV, ABX, Sabena, gerechtgebouw Antwerpen,bijna 3jaar huur betalen voor niets, teveel commisies oprichten, ministerspostjes bijmaken, extra-loonsverhogingen voor titelpersoontjes, het vele gebruik voor privédoeleinden van allerlei openbare goederen, de extra-gelden die er telkens bijkomen om in Antwerpen de leiën te verfraaiën, de Lange-Wapperbrug, aanhouderij dat welig tiert in die regionen, nutteloze en ondoordachte benoemingen, enz... enz...

Dit allemaal met het belasting-BTW-taks-accijnzen-gelden dat we met z'n allen betalen, zonder dat er we er eigenlijk iets voor terugkrijgen.

Een oplossing daarom is dan ook de invoering van het plegen van een referendum met een democratische uitslag, waarmee de verkozenen hun en onze ideeën kunnen uitwerken en alzo met een sterke bases aan het beleid van een land-gewest-gemeente te werken.

De bevolking is heden ten dage mondig en begripvol genoeg om bij een referendum dan de juiste keuze te maken om iets toe te laten of iets af te wijzen.

Want tenslotte zijn de verkozenen ten dienste van de bevolking en kunnen zij niet alleen denken en overdenken, maar wij allemaal kunnen dat ook. Zij vertegenwoordigen het volk in het parlement.

Dus, hoog tijd dat het referendum-systeem wordt ingevoerd, dan verliezen we geen extra studietijd aan de verschillende commissies en onderzoekbureaus die dan ook hiermee een serieuze duit in het zakje krijgen  en vooral niet de extra-belastinggelden die in een lege put terechtkomen.

Groetjes

Dany

11:47 Gepost door Dany Sterckx in Ikzelf | Permalink | Commentaren (0) | Tags: referendum, tgv, abx, bevolking, europa |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.