21-06-08

Pensioenen

Beste lezers & blog-ers,

Een zeer geweldig en straf idee, dat alleen maar door een 42 jarige marie arena, minister van pensioenen, kan bedacht worden en dan nog van de PS-holding zijn: pensioenen optrekken met 10% op vijf jaar tijd voor de laagste pensioenen en zelfs 6% voor de zelfstandigen en werknemers ook op 5 jaar. Vergeet ook niet dat deze dame enkele jaren geleden bij haar aanstelling in de politiek het nodig achtte om haar burelen te verfraaiën. En nu onlags verhuist naar Vorst uit privé-overwegingen wegens scheiding. Dit nadat ze door onderzoekers op de hoogte gesteld werd dat tegen 2016 bijna de helft van de gepensioneerden in de armoede zal terechtkomen. Nu pas wordt er zeer minuscuul gereageerd, weeral eens geen toekomstvisie en ook geen directe interactie met wat gebeurt met de bevolking. De gewone mens met "gezond verstand" zag dat al jaren geleden aankomen. maar daar wordt nooit naar geluisterd, alleen maar als er verkiezingen zijn en dan nog alleen maar een paar weken ervoor.

Dit is echt een zeer super idee waar alle pensioengerechtigden echt iets zullen aan hebben, maar eigenlijk vooral electorale koek of siroop is richting 15-07-2008.

Des te meer zit hier weeral een bewijs in dat de pensioenfondsen niet de gelden dragen die alle werknemers en zelfstandigen gedurende hun jaaaaaaren werk hebben op gebouwd. Zelfs niet het zilverfonds of zoals "het boeleke van Mechelen" graag zou willen om nog een ander fonds bij op te richten.

Tevens wordt er dan ook nog eens bij vermeld dat die procenten de staat bijna 2 miljard gaan kosten. ???????.

Hoe kunnen bijdragen die we geleverd hebben de staat nog geld kosten?? Die bijdragen werden toch in een fonds gestort, als het ware op een spaarboekje bij een bank dat ons dan ook interesten zou opbrengen. Maar nee, toch niet blijkbaar want de staat, "wij dus", moeten het nog eens bijhalen en bijbetalen.

En dan nog durven zeggen dat dit zal gebeuren op 5 jaar, dus elk jaar een %-tje erbij of is het elk jaar 10%? Dit is nog niet duidelijk.

Wat wel duidelijk is, dat is het feit dat er elk jaar we verder ons leven lijden, dan ook elk jaar de geldwaarden inflateren, en we daarom elk jaar een index-aanpassing krijgen van +/- 2%.  Deze aanpassing is dan ook nog eens brutto, dus geven meer dan helft terug via onze personenbelastingen en deze index-aanpassing kan ons dan ook nog in een hogere belastingsschaal zetten.

Ook wordt er gewag gemaakt om eens eindelijk de sollidariteitsbijdrage af te schaffen of af te bouwen.

Voila, dan zijn we er ; we doen er 6% of 10% bij (weliswaar brutto op 5jaar) en dan kunnen de solidariteitsbijdrage afschaffen. En dan nog eens rekening houden dat de inflatie momenteel meer dan 4% bedraagt en jaarlijks zal toenemen. Dan zal de koopkracht van de gepensioneerden niet toenemen maar zelfs verder afkalven en nog meer dalen.

Tenslotte krijgen we ons pensioen alleen maar op basis van ons laatste verdiende loon met een minimum aan 30 dienstjaren en aan 60% ervan, en dan nog eens brutto.

Dit stelsel van pensioenen is volledig uitgehold door de stijging van de levensverwachting. Vroeger, zo'n 50 jaar geleden was de levensverwachting veel lager dan nu en dan was de staat bijna zeker van het feit dat zeer weinig mensen de grens van 70jaar zouden bereiken en dan moesten ze minder pensioenen uitbetalen. Men was dan ook bijna zeker van het feit dat diegenen op pensioen gingen vanaf hun 65ste niet echt lang te leven hadden, en zo dan meer pensioen-overschotten voor hun ministerpostjes-politieke partijen-syndicaten-subsidies en/of benoemingen konden uitbouwen en uitkeren.

Dit is dan ook een zeer sterk bewijs dat de vroegere politici geen toekomstvisie hadden of wilden hebben en de bevolking alleen maar beloftes en allerlei andere siroopjes en klontjes in het electorale riet stuurden, alleen ten voordele van hun regionen en vertakkingen. Dit bewijzen de geschiedenisboeken terdege als je alles wat er hier verkeerd is gegaan in het belgenland bijeen telt de laatste 60 jaar. Je zou duchtig verschieten.

Maar ja , nu is het heel anders. De levensverwachting heden ligt nu om en bij 78 jaar, en het pensioenkistje is leeg aan het worden, of is zelfs ledig. Net zoals bij de goudvoorraad (zie vorige artikelen). Mensen zouden moeten gaan werken tot aan hun 70 om de staat de gelegenheid te geven om meer te kunnen innen en allerlei oeverloze en onzinnige wetten te creëeren om nog maar te innen.  

Wel, wel,.

Het is dan ook meer dan duidelijk dat het noodzakelijk wordt en hoog tijd wordt dat de bevolking meer netto-loon gaat en kan overhouden. Dit is 1 van onze partij-speerpunten.

Groetjes

Dany

10:52 Gepost door Dany Sterckx in Werk | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pensioen, goudvoorraad, zilverfonds, koopkracht |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.