19-06-08

Koopkracht

Beste lezers & blog-ers,

Hoe kunnen we in .......-naam aan koopkracht winnen wanneer de index-aanpassingen amper 2,4% tot 3,5% Brutto op ons loon zijn. Ik zeg wel dat is brutto, dat wil zeggen dat er in de belastingsaangifte daar ook nog eens bijna de helft dan van wordt afgehouden. Voor wie?........ Juist ja, voor de staat.

Van zolang de werkenden en zelfs diegenen die ziektevergoeding trekken, niet meer netto gaan overhouden van hun inkomsten zal de koopkrachtdaling niet stoppen en ook niet terug stijgen.

Dus zeer dringend ==> meer nettoloon overhouden, dus minder straffen van arbeid en meer rem zetten op buitensporige lonen en buitensporige uitgaven van de vele gewesten-provincies-extraministerpostjes-staatssecretarissen-enz..... (met al hun zichzelf toegeigende statuten en belastingsvoordelen).

Wat leterme ons wijsmaakt vandaag, dat er 1 miljard euro is geïnjecteerd om de koopkracht te stimuleren raakt muur nog wal. Want dit bedrag komt grosso-modo overeen met ongeveer €100,00 per persoon op jaarbasis en dan ook nog eens brutto.

===> Dat wil zeggen dat we per maand ongeveer €8,33 als koopkracht-stimulans krijgen, dat is €0,27 per dag, en dan nog eens brutto, want het komt volgend jaar mee in de belastingsaangifte.

Voor we het ontvangen is het al opgesoupeerd door de 30% stijging van het water. Dan nog niet te spreken van de electriciteit, medicijnen, lasten en taksen in het algemeen, enz.....

Het kliksysteem voor brandstofprijzen is ook al zo'n leeg vat, maar de vorige en de huidige regeringspersonen spreiden dat ten toon om zo toch een menselijk beeld op te werpen van dat ze toch iets doen voor de mensen.

Het systeem bestaat erin dat als de diesel een maximumprijs van 1,10 euro per liter heeft bereikt, er een vermindering van de accijnzen wordt doorgevoerd om de stijging van de BTW door de prijsstijging op te vangen. ?????

Heden komt dit neer bij het tanken van 50liter dat men ongeveer €0,031 per liter uitspaart ?????

U ziet, nog veel en degelijk werk is er te doen

Waar wij zeker een programma-visie op hebben door "Wat we zeggen dat doen we en wat we doen dat zeggen we"

Groetjes

Dany

 

15:50 Gepost door Dany Sterckx in Energie & milieu | Permalink | Commentaren (0) | Tags: index, koopkracht, leterme |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.