11-06-08

Koopkracht daalt niet

Beste lezers & blog-ers,

Ja ik zal het maar bekennen, we liegen en we liegen allemaal. Enfin ik weet niet, maar wat verschijnt er in het nieuws : "De koopkracht daalt niet"

Die koopkracht die niet daalt situeert zich meer en meer bij de verdieneners van arato €5.000,00 per maand en meer, veel meer. Want dezen voelen het niet dat een brood bijna €2,00 kost en dat de stookolie over de 40 Bfr/liter aan het gaan is, als ook de andere noodzakelijke producten die met +/-22% gestegen zijn.

Ik wil niet zeggen dat de veelverdieners een heel pak moeten inleveren, het is hun gegund (toch diegenen die het verworven en verdiend hebben), maar het is de regering van ons land die moet ingrijpen om zijn basis-bevolking te ondersteunen. Niet door een stookolie-fantasietje à la freya, maar degelijk door zeker de accijnzen met een groot stuk te verlagen en mede ook de BTW. Het is de regering die moet snoeiën in de veel te vele regeringskes en gewesten en provincieraden dat we hier hebben. 

Cijfers van nu vergelijken met cijfers van 25 jaar geleden is nogal vergezocht, eigenlijk over de grens , met alleen een bedoeling op het politiek niveau en het beeld van belgië toch positief te houden. Iedereen weet dat men 25jaar geleden zogezegd veel meer kon doen. En de vergelijking met het uurloon van vroeger en van nu moet u ook in een ander perspectief zien en niet zoals het nu uitgebeeld wordt met een GPS-toestel in het TV-nieuws. 25 jaar geleden was het 1983, nog geen 40jaar na de tweede wereldoorlog.

Eerlijk. In het algemeen genomen hebben we het hier in belgië niet slecht, dat klopt. Maar de onredelijkheid, het belasten en taxeren, en de vele reglementeringen en wetten, en dan nog het hoge BTW-regime en discussies geven wel ander beeld , laat staan een ander gevoel.

Maar toch is niet te ontkennen dat het niet echt goed gaat:

- economie spruttelt

- vele lonen van noodzakelijke beroepen zijn en blijven nog altijd ondergewaardeerd, die van de onnodige beroepen integendeel stijgen jaarlijks arato 15% en dat van de hard-werkende-Vlaming maar amper 2% brutto.

- veel te hoge belasting op het loon en vooral op de arbeid

- teveel rechten en rechtsmiddelen aan het geld

- respectloosheid en egoïsme stijgen

- bijna 300 knelpuntberoepen

- meer dan 2.000.000 mensen die het moeilijk tot zeer moeilijk hebben

- we leven teveel naar de goesting van belasting-taksen-accijnzen-BTW

- bedrijven die uitwijken en failliet gaan

Dit alles heeft een gevolg richting agressie en onmenselijkheid, het terug verdedigen van het eigen en dan niet zoals 25jaar geleden.

Herinner u nog het liedje "mijn dorp" en ook nog gerelateerde spreekwoorden, dan komt men er wel uit en begrijpen we het best waar het om te doen is.

Groetjes

Dany

17:56 Gepost door Dany Sterckx in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mijn dorp, koopkracht, agressie, spreekwoorden |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.