11-06-08

Een echt failliet

Beste lezers & blog-ers,

Terwijl we her en der lezen en rond de oren geslagen worden met enquetes die niets anders laten zien en horen dat de belg het goed heeft, dat hij veel  eigendom heeft, dat er geen koopkrachtdaling is, enz .....; Gebeurt het zelfs bij CEO's of dergelijke.

Maar dan slagen er CEO's en andere titelpersoontjes , die van zakelijke reizen houden en er mee kunnen uitpakken en het als kosten inbrengen in hun zaak of in hun bedrijf, erin om zelfs de zakenvluchtenmaatschappijen op de rand van het bankroet te brengen of zelfs nog met gerechterlijke akkoorden te bezadelen en te belazeren.

Beste mensen vergeet niet, die en deze vluchten voor zakenpersoontjes wordt toch doorgerekend naar het product dat ze verkopen of in contract zetten of wat dan ook, aan.......jawel de koper van deze producten. En voor het meerendeel zijn wij dat. Alsof dit nog niet genoeg is zijn het dan ook nog eens onkosten aftrekbaar van hun belastingsaagiften, dus wij terug aan de beurt.

Het gaat hier voorlopig nog om een drietal Engelse bedrijven. Zelfs CEO's hebben het moeilijk zou je denken, want 1 keer boven de grens is steeds boven de grens. Of begrijp ik dit verkeerd. Nee, ik begrijp dit niet verkeerd. Want als de economie sputtert, en niet alleen hier, dan heeft dat ook zijn weerslag in de bedrijven die als maar meer weggaan richting China of Taiwan of Quatar.

Het is gewoon zo, CEO dikke pree - bedrijf heeft het moeilijk - betalen dan later - brandstof duurder - economie valt stil - ...... de gevolgen blijven niet uit.

Zo, dit in het kort,

Groetjes

Dany

17:40 Gepost door Dany Sterckx in De macht van het geld | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ceo, bedrijf, koper |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.