29-05-08

Onhoudbaar en desastreus

Beste lezers & blog-ers,

De levensgrens is niet ver meer, dat men met z'n allen terug gaan tot in de tijd dat we de Leuvense stoven nog hadden en er rond gingen zitten en ons klein groetetuintje en ons klein erfje met kippetjes, varkentjes, schaapjes e.d. Dat we misschien ook paard en kar zullen gebruiken, misschien wel met een huifkar om uitstapjes voor de gezinnen te kunnen regelen.

Het is enkel zo dat de huidige regering wel degelijk kan ingrijpen en niet met kliksysteempjes die nog meer hun willekeur aantonen en die het besparend effect zeer minimaliseren. Dit is vorige week nog gebeurt met ongeveer 2 cent per liter. Maar de stookolie is nu wel €0,9764/liter en dat is 39,387 oude belgische franken.

Het is een prijs die voor meer dan 60% volgestouwd is met taksen-accijnzen-BTW- en nog vanalles.

Het is gewoon de federale regering die geen maatregelen degelijk voor zijn bevolking wil ondernemen om het risico niet te lopen dat ze zelf moeten besparen en snoeiën in hun loon en postjes en gewesten en provincieraden en reizen en donaties en dotaties en priviléges en enz......

Zo is hier in belgië al veel vernietigd geweest en nog veel meer uit de arbeid hun zakken gehaald en ontfrutseld.

Bekijk de tekenfilm "Robin Hood" maar eens, wanneer je dat bekeken hebt dan zie je gewoon hoe de vorige (zelfs tot in de jaren 1800-1900) regeringen en ook die van na de oorlog gehandeld hebben en nog handelen.

Nu is het alleen nog maar een "interim"regering die je kan vergelijken met een kinderopvang, een kindercréshe waar je veel luiërs en tuttekes en speelgoedjes en fruitpapjes moet leveren om de kindjes (= lees : huidige regeringesleden) niet  te laten wenen en bleiren. Als het ware, zoethoudertjes enkel en alleen voor hun.

Mensen besef goed dat een 1 euro, en ik leg wel degelijk de nadruk op het woordje "één", wel degelijk veel meer is dan alleen maar het beeld-het geheugen "1". Het is namelijk 40,3399 oude belgische franken.

Want vanaf de start van de euro waren we allemaal al meer dan 100 jaar gewoon dat 1 betekende 1 frank of 1 cent, en daar is het dan ook misgelopen.

Enfin, de dure prijzen zullen nog vele rampscenario's teweegbrengen, de gevolgen gaan nu zelfs elke dag meer en meer nadelig stijgen.

Toch nog mijn groeten,

Dany

 

10:12 Gepost door Dany Sterckx in Energie & milieu | Permalink | Commentaren (0) | Tags: euro, robin hood, stookolie, frank |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.