29-05-08

Electrabel

Beste lezers & blog-ers,

Wat electrabel uitspookt op de kap van de bedrijven, en daar mag je donder op zeggen, gebeurt bij de gewone klant ook. Want het is zo miniem uitgerekend en totaal oncontroleerbaar, dat ze ons toch het nodige zullen ontfrutselen.

+++ een eurocent blijft nog altijd een halve belgische frank+++

Wij verbruiken electriciteit, maar we kunnen dat niet voor de volle 100% natellen en nameten, toch niet zoals wij dat bijvoorbeeld bij onze wagen doen, we tanken voor 30liter benzine en de wagen verbruikt 10liter/100km dan kan ik met die 30liter een kleine 300km afleggen.

Bij electriciteit kan dat niet, want het is zo fijn dat niemand zich daar eigenlijk volledig kan op toe spitsen.

Wat is hun financiele portefeuille:

-

Financiën
Opbrengstenmiljoenen EUR13 507
Resultaat uit operatiesmiljoenen EUR1 601
Operationele winstmiljoenen EUR2 272

Dit zijn volgens hun cijfers over het boekjaar 2006 en zitten in Europa op 13plaatsen, van Hongarije over Polen tot Spanje.

En met een 48-tal directieleden, de ene met een grotere portefeuille dan de andere, laar veel €'s zullen ze wel hebben, met alle bijkomende priviléges.

Enfin, wat ik hiermee wil zeggen is dat eigenlijk deze electriciteitsleverancie-producent, eens zelf het sociaal emnleem hoog dragen in eigen vaandel, door degelijk de gewone gebruiker ter hulp te schtieten door eens aan de eindverbruikersprijs eens te knabbelen en wat minder duur maken.

Ook het monopoliserend karakter van dergelijke producenten en winstvergarenden (ook Belgacom, en anderen) enkel en alleen in het belang van fusioneren en aandeelhouders, waaronder ook de belgische staat.

Groetjes,

Dany

09:09 Gepost door Dany Sterckx in Energie & milieu | Permalink | Commentaren (0) | Tags: monopoly, electrabel, eurocent |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.