16-05-08

Euro is een succes???

Beste lezers & blog-ers,

"De Belg geeft meer uit" en "euro is een succes" en "de Europese economie verslaat die van de VS".

Wat die commissies en experts allemaal uit hun nek kletsen om een positief beeld te blijven creëren van de toestand die er nu op de financiële markten en vooral in onze portemonnees voordoet. Het is niet te geloven, ofwel zijn alle gewone werkende en niet-werkende mensen niet bij verstande om dit te begrijpen. Maar ik weet wel 1 ding, diegene die een leefloon van amper €750,00 heeft, diegenen die een minimum-inkomen hebben van amper €850,00, diegenen die een bestaansminimum heeft van amper €650,00, diegenen die een loon hebben tussen de €1.200,00 en zelfs de €3.500,00 weten best voor het grootste deel wat ze met hun loon kunnen en vooral niet kunnen.

Als volgt:

- bij de start van de euro was er al onmiddellijk een gemiddelde prijsverhoging van +/-4%

- de veel te hoge en de niet noodzakelijke "Belasting op de Toegevoegde Waarde". Deze BTW wordt enkel betaald door diegene die in de eindschakel zitten en....... dat zijn de burgers.

- de taksen en accijnzen op brandstoffen en huisbrandolie die tot ongeveer 65% van de prijs bedraagt. Het is daarom ook dat de verkozenen van en voor het volk, die dan ook deel uitmaken van de regering, er niets of niets aan doen.

- vakantiegelden die dan ook nog eens belast worden. Let wel, vakantiegelden die u en ik eigenlijk betalen via het loon, alsook de bedrijven die dat betalen, om gewoonweg het recht en de gelegenheid te bekomen om van een 24-tal dagen verlof te kunnen genieten.

- de extrabijdrage via de belastingen voor allerlei sociale instanties en/of doelen en doelgroepen.

- de euro staat veel te hoog t.o.v. de dollar, dus is er een zekere moeilijkheid om uit te voeren. En invoeren is bijna even moeilijk want de taksen-BTW-accijnzen loeren om het hoekje en willen hun deel.

- +/- 1.250.000 Belgen leven aan of onder de armoedegrens en moeten het zien te rooïen met amper €750,00, daar kunt ge niet een degelijk leven mee op bouwen.

- bijna 300 knelpuntenjobs, waar gaat dat naar toe, maar toch daalt de werkloosheid??????

- in realiteit zijn er meer dan 1.400.000 werklozen, allerlei bedrijven die weggaan en/of failliet gaan en/of herstructureringen doorvoeren of doorverkocht worden (bijv: Sabena, SN Brussels Airlines, L&H, ABX, Post, NMBS, Fortis, Gevaert, VW, Ford, de Horeca in het algemeen, DHL nachtvluchten, fraudes op de hoge niveaus, enz.... enz.....)

- dienstencheques die veel te veel kosten en geen echte tewerkstelling verschaffen, alleen maar Belgen optrommelen om iets te doen voor diegene die het nog wel kunnen betalen en alzo het echte werkloosheidscijfer onderdrukken.

- koopkrachtverlies arato van +/- 18% op een half jaar tijd, omdat de prijzen van brandstof, electriciteit, water en voeding blijven stijgen. Want het ene hangt samen met het andere. En een interim-regeringske van vandaag doet er niets aan, of beter gezegd kan het niet omdat ze niet weten hoe of willen het niet want dan moeten ze bij hun eigen snoeïen

- de indexaanpassingen van om en nabij de 2% brutto ("...en niet netto...")voor de werkenden, dit is een verhoging van het loon, puur in realiteit, van nog geen 1,2% op het nettoloon. En dit geld alleen voor het "plebs" , niet voor diegene die hun loon/bonussen zelf bepalen en ook niet voor het europees parlement en het onze.

- inflatie die nu al terug gestegen is met 4,2%, bovenop hetgeen in de eerste maand 2008 en in de laatste maanden vorig jaar is gebeurt

- de verkoopprijzen van panden die in België bij de hoogste zijn op werledniveau, en niet te vergeten de stijgende huurprijzen. Het swingt allemaal uit de pan.

- stijging van criminaliteit , zodanig dat zelfs in ziekenhuizen de patienten moeten beschermd worden door "stewards". Nochthans had de open-vld gezegd bij monde van de nietszeggende en nietsdoende p.dewael, dat in België er geen stijging van de criminaliteit is en/of was. Waarom dan die overvolle gevangenissen en de plannen om minstens 4 gevangenissen bij te bouwen op kosten en op de nek van de burger. Want de multi-miljonairs  en andere zullen het niet voorschieten en/of betalen naar behoren, maar eisen wel dat ze altijd en overal beveiliging hebben en krijgen.

- OCMW's hebben de eerste maanden van dit jaar al meer dan 150.000 dossiers voor schuldbemiddeling bijgekregen.

- de geldelijke machtswellustigen zoals de banken en verzekeringen, sluipen meer en meer binnen via de bekende grootwarenhuizen en andere electro-zaken, gewoon omdat de gewone man/vrouw in de straat niet meer voldoende kan lenen om een wagen of huis te kopen, en dan maar de burger proberen te pakken met zeer lucratieve zaakjes bij niet-bankinstellingen. Geen enkele verkozene door en voor het volk zet daar een rem op. Ha..nee, want dat behoud hun positie ook.

- de plannen om samen met Nederland een werledbeker voetbal te organiseren zijn belangrijker dan de noodlijdende Belg verder te helpen, de veilgheid van ieder individu te garanderen.

- tegen China zeggen wat ze moeten doen met Tibet, wat betreft de mensenrechten is ook nu bij de politiek belangrijker, dan hun eigen problemen die ze al jaaaaaaaaaren niet opgelost krijgen. En dan zouden hier sommige politiekers nog eens overwegen om de Olympische spelen te boycotten, terwijl ze hier bezig zijn om een wereldbeker te organiseren. Hetgeen wat Rogge zei " dat de wesyerse werled het kalmer moest doen" is een terechte vingerwijzing voor de blind-wildgroei van europa en VS

- een heleboel grote bedrijven en andere KMO's (waaronder ook die een actiegroep leid tegen het nachtlawaai) hebben nochthans in China sedert meer dan 30 jaar daar een fabriekje staan met zeeeeeer goedkope Chinese werkkrachten waaronder ook vele kinderen, die dan de westerse producten dan ook zeeeeeeer goedkoop konden maken om dan dat hier in het westen zeeeeeeer duur te verkopen met alle mogelijke winstmarges-europese subsidies-belastingaftrek-BTW's,  wat maar mogelijk is. 

Dit is het eerste deel van de ontrafeling van het zogezegde positief nieuws,

Groetjes

Dany

De commentaren zijn gesloten.