01-05-08

Rekeningrijden

Beste lezers & blog-ers,

Ik begrijp zeer goed dat we met z'n allen aan de toekomst van onze "Moeder Aarde" moeten werken en dat we allemaal eens een tandje moeten bijsteken, of beter gezegd een tandje moeten laten vallen.

Maar dan geld dat ook voor iedereen, en ik bedoel dan ook iedereen. Ook het teveel aan regeringen, het teveel aan ministers, het teveel aan provincieraden en vooral hun flamboyante gebouwen met alle onnodige fantasietjes en bijhorende onderhoudskosten en electriciteitskosten en verwarmingskosten.

Met al die prietpraat over veiligheid, milieu, gezondheid, fileprobleem, en nog veel meer, kan rekeningrijden geen oplossing bieden. Rekeningrijden is weeral een kostenplaatje op de kap van het gewone volk, zelfs van het werkende volk. Rekeningrijden is een zoveelste taxatie dienende voor de staatskas. Een vertegenwoordiger of een transporteur die veel km's rijd zal het gewoon doorrekenen aan de klant, aan ons de gewone burger dus.

De rijtaks die we reeds meer dan ettelijke decennia betaalden diende toch voor het onderhoud van de wegen, of niet? En dat ze niet afkomen met te verklaren dat er veel meer voertuigen en vrachtwagens zijn. En vooral deze laatsten die dan ook nog eens de banen uithollen. Dit wisten ze allemaal bij voorbaat. Er zijn vrachtwagens, ja, en die rijden op de eerste strook, dus bij goed beheer kunnen deze rijbanen niet uithollen( zie landingsbanen van luchthavens)

De 64% taksen op brandstof die we ook altijd maar moesten betalen om onze voertuigen in beweging te krijgen, waar zijn die dan heengegaan? Men is deze dagen genoodzaakt om een voertuig te hebben of men geraakt nog niet meer aan een werk, laat staan op het werk. 

De BTW-s en de verschillende BTW-%-en die we met z'n allen betalen op elk goed-voorwerp-ontspanning-voeding-verzorging-enz.... , wat doen ze daar dan mee?  belasting op de toegevoegde waarde????? Wat is dit voor een onzin, het zinnetje maakt het eigenlijk zelf duidelijk: belastingen innen op iets waarvoor ze al belastingen betalen. Nee eigenlijk niet, want dat komt goed uit voor de staatskas en daar kan men op een scheve manier een carrousselleke mee op starten. Dus ...... weeral extra verdiensten voor de staatskas, en wie betaald die allemaal ..... jawel... de gewone burger.

Enfin, rekeningrijden is geen oplossing voor welk probleem dan ook.

De enigste oplossing ligt hem eigenlijk in het openbaar vervoer.

Waar ik dan ook voorstander van ben en desnoods wil verdedigen op welk niveau dan ook.

Dat is ten eerste: gratis openbaar vervoer voor de schoolgaande kinderen enkel tijdens de schoolperiode. Want ouders zullen dan wel minder kilometers om rijden en minder frequent aan de schoolpoorten staan met draaiënde motor. Plus dat dit dan ook de veiligheid om een school verhoogd. Want als er geen school is dan is het verkeer ook vrij rustig.

Ten tweede: de huidige prijs van het openbaar vervoer verminderen met 50%

Ten derde: het ten zeerste aanmoedigen en bijna verplichten van diegene die in de steden werken, naar het werk te komen met het openbaar vervoer.

Dit is dan ook mijn visie op het gepalaver rond het rekeningrijden.

wordt vervolgd

Groetjes

Dany

 

00:51 Gepost door Dany Sterckx in Verkeer | Permalink | Commentaren (0) | Tags: openbaar vervoer, transporteur, btw, taks |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.