10-04-08

Muilkorven van vrijheden

Beste lezers & blog-ers,

Het verbod om met leterme te lachen en de affiche, opgevrolijkt met een innige omhelzing, voor de try-out van een kunstenaar-schrijver.

Bij deze heeft de cd-v burgemeester Luc De Ryck van Temse bewezen wat zelfs de vroegere cvp al deed, je mag niets zeggen over een BV van die kringen en zeker niet over een eerste minister, want dat past niet en dat zal de jeugd schade toe brengen, dit volgens die burgervader.

Als we zijn woorden moeten geloven, eigenlijk niet, nee als hier niet wordt ingegrepen om de vrijheid van een cabarettier te vrijwaren dan is het hek van de dam.

De burgemeester zijn woordgebruik is ook niet niks als hij aanhaalt de "stortvloed" aan mails en vooral de "diarree" van telefoontjes die hij ontvangt, om zijn gelijk alleen maar te willen bekomen en te kunnen aantonen. Laat ons niet denken en geloven dat heel Temse de burgemeester bij dit soort van verbods-bepalingen zal steunen. Enfin, wij hebben hierover geen bewijzen.

Maar het feit is dat diene burgemeester wel het nieuws haalt om éénzijdig een verbod te leggen op de uitvoerder zijn werk. Wat zou hier de bedoeling van zijn? Misschien een afleidingsmaneuver of wat? 

De vrijheid van mening en interpretatie en het in een "werk" gieten, zoals cartoonisten en comedianten" ook doen bij een nieuwsgebeuren, wel zonder rechtstreekse schade te brengen aan desbetreffende persoon,  moet blijven kunnen en gerespecteerd blijven.

Laat ons hopen dat dit item als een storm in een glas water een zachte dood nakomt.

Groetjes

Dany

03:10 Gepost door Dany Sterckx in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.