08-03-09

Kom op tegen kanker

Beste lezers & blog-ers,

De overheid zou er veel beter aan doen om "Kom op tegen kanker" financieel te steunen met dezelfde hoeveelheid aan gelden als ze dat doen voor de banken, lees aandeelhouders.

Dan pas zouden de onderzoekers sneller echte stappen vooruit kunnen zetten en zou de overheid een onderzoek niet alleen bekijken als winstportefeuille. Zo bekijken ze het nu, want dat brengt niet op en er is geen winst mee te maken, want het is toch maar "janneke & mieke", het plebs genaamd. 

Het is een solidariteit die weeral eens vanuit de gewone man/vrouw in de straat moet naar voor gebracht worden, want anders gebeurt er niets voor zieken, en nu vooral niet voor onze kinderen, waar de politiek wel hoog mee op loopt en het wel bekende woordjes gebruiken dat " verantwoordelijkheid nemen" noemt.

Een zeer dikke proficiat aan Frank Deboosere en zijn voltallig team.

Dat er iets van samenhorigheid blijft leven hebben we alleen maar te danken aan de het "janneke en mieke".

Kan Lippens niet een schenking doen via zijn geïnde bonussen, of "den haan van Vilvoorde" met zijn vele vergoedingen via Inbev-Dexia-en lezingen (verdiensten arato €75.000,00 per jaar), of Votron met zijn €5.000.000.000,00-bonus, of die loonsverhogingen bij de NMBS, en nog vele anderen die een gebrek aan solidariteit-verantwoordelijkheid-burgerzin missen.

Maar OHWee, als iemand van hun familiale omstandigheid iets mankeert, want dan moet het het beste gasthuis zijn met de beste artsen (liefst amerikaanse) met de allerbeste verzorgingen en de nodige veiligheid er nog eens bij.

Dus, de teller van de belgische staat gaat nu sedert het semi-akkoord met die franse bank, een niets-zeggend akkoord eigenlijk, naar de €90.000.000.000,00. Dit is in belgische frankskens 3.630.591.000.000BFr. = 3duizend630miljard591miljoen BFr.

En dan moet de auto-industrie nog zijn euro-tjes krijgen.

En ook andere!?!... , nee eigenlijk niet. Want de zelfstandige en de KMO-er moet zijn eitjes zelf doppen en desnoods zijn zaak zien ten onder gaan aan Europese en on-interesse van belgishe overheid maar vooral ook van belangenconflicten.

Laat de samenhorigheid en solidariteit onder elkander verder groeiën dan krijgen we ze wel klein die postje- en titel^personen, en dan zal eindelijk hetgeen we gedurende 8maanden en 6 dagen per jaar betalen aan belastingen-taksen-accijnzen-btw aan ons worden uitgegeven.

Groetjes

Dany

17-02-09

DAF-trucks

Beste lezers & blog-ers,

Niet te geloven!!!!!

De auto-industrie smijt werknemers buiten, halveren hun productie, plaatsen economische werkloosheid en vragen dan nog dat de regeringen met euro's over de brug willen komen om hun hagje te redden.

Niet te geloven!!!!!

De personen, m.a.w. de jannekes en miekes, die om redenen van werkloosheid, faillisement, herstructurering of hoge levensuitgave kunnen ook maar beter naar de regering stappen om financieel bij te springen.

Vandaag is het bij DAF-trucks, morgen misschien Opel te Antwerpen helemaal gestopt, Ford-Genk is ook al bezig, Volvo ook niet vergeten, VW zal kortelings volgen enz....enz.....enz....

DAF-trucks, dat werd overgenomen in 1997 door Paccar een Amerikaans bedrijf in Seattle en tevens was bij DAF-trucks-Westerlo onrechtmatige steun gegeven door de regering van Belgie, wel nu terzake: hebben al meer dan 700 tijdelijke contracten niet verlengd, hebben al in het verleden werknemers buiten gewerkt en telkens subsidies gekregen van onze regeringen die dan durfden zeggen dat ze hun verantwoordelijkheid nemen. laat me niet lachen, nee in-tegen-deel moet ik beginnen te wenen.

Want het is belangrijker om de aandeelhouders goed te paaiën en om de "raden van bestuur" met dikke verloningen en priviléges te houden en daar bovenop auto's te verkopen met te grote winsten en zeer mooie en luxueuze filialen open te doen en open te houden allemaal met de nodige directeurs en managers , dan de werknemer meer in bescherming te nemen. Ze smijten de werknemers nog liever buiten en geven hun dan een ontslagvergoedingske die dan nog eens zwaar belast wordt, want de regering moet ook iets hebben want het plebs heeft een inkomsten. En als dat achter de rug is dan zijn de ontslagenen afhankelijk van de staat via stempelgelden die door de syndicaten worden uitbetaald.

Man Man Man..... wat een misérie......

Er wordt een onuitspreekbaar bedrag uitgegeven aan risico-nemers (aandeelhouders), raad van besturen, ceo's, directeuren, filialen, syndicaten, enz.... maar niet aan diegene die zich moet verplaatsen via files en duur openbaar vervoer om mogen te werken en zijn rug te breken en om kind en gezin te verzorgen en te voorzien van alle noodzakelijke levensmiddelen.

Ook Ford-Genk heeft al in 2002 subsidies gekregen en een toelaatbare stap om bijvoorbeeld een deel werknemers vervroegd pensioen te geven vanaf 47jaar, maar met de bereidheid om stand-by te staan wanneer ze worden opgeroepen om het werk te hervatten, al is het maar voor een week of een maand. Dus hebben we reeds een heel pak belastingsgeld aan Ford gegeven om dat bedrijf te laten voortploeteren. Niet vergeten dat door de jaren die er op volgden het niet beter ging.

In al deze mag men ook niet vergeten dat de voorbije regeringen er ook in geslaagd zijn om DHL buiten te werken.

De 29 banen-plannen van al de illustere ministers van tewerkstelling die er geweest zijn hebben tot op heden nog altijd geen zoden aan de dijk gebracht. In tegen deel, ze hebben ons enorm veel gekost.

En het aantal knelpuntberoepen stijgt.

Alles bij elkaar en nog maar eens: wanneer het janneke en mieke van de straat te zwaar belast blijven zal hun netto-loon niet meer worden, en zal de koopkracht dan ook niet stijgen.

Groetjes

Dany

16-02-09

Begrotingstekort

Beste lezers & blog-ers,

Wat de gewone man/vrouw in de straat al meerdere maanden wisten, moet ge in het huidig politiek leven een minister zijn van een 18-maanden ploeterende regering en dan nu een nieuwe regering die de verantwoordelijkheid eens gaat nemen om nu te kunnen zeggen dat het tekort groter is en en zal zijn dan voorspeld enkel weken geleden.

Dat komt er van wanneer men niet luisterd naar het volk, de mensen in het dagelijks leven die het met het karige en zwaar geteisterde loon met belastingen-taksen-accijnzen-BTW moeten ondervinden.

Tevens moeten ze maar hun plan trekken met het duurder worden van alle goederen en levensmiddelen. Het gevolg is dat bij duurder worden van de goederen ook de taksen-accijnzen-BTW-bedragen ook groter worden.

Dus als de producten in het algemeen op twee jaar tijd een 18% stijgen wordt het BTW-bedrag ook groter.

Dus is het gevolg dat de koopkracht van de werkenden met ongeveer 20% daalt en extra-belastend werkt op het nettoloon.

Dus, nog maar eens herhalen:

ZOLANG DE WERKENDE MENSEN NIET MEER NETTOLOON MOGEN OVERHOUDEN DAN NU, ZAL DE ECONOMIE NIET HEROPSTARTEN.

ER MOET VOORAL GESNOEID WORDEN IN DE STAATSUITGAVEN EN VOORAL IN HUN TEVEEL AAN REGERINGEN EN AAN MINISTERS EN AAN PROVINCIES EN VOORAL AAN PRIVILEGES.

Ook dringend nodig zijn de volksraadplegingen, referendum en referenda.

Groetjes

Dany

PS: een factor die we niet mogen vergeten in heel de crisis is de toename van de wereldbevolking.

24-01-09

Dendermode

Beste lezers & blog-ers,

Via deze weg wil ik mijn oprechte medeleven betuigen aan de ouders en familie van de kindjes alsook aan de nabestaanden van de medewerkster.

In deze beperkte woorden kan ik alleen maar mijn onbegrip-ongeloof- en verbazing uit drukken voor de nabestaanden, veel te weinig, maar het is eigenlijk niet te vatten dat een 20-jarige het in zijn hersenen haalt om zelfs de slachtpartij uit te tekenen en nog anderen te viseren.

Niet te vatten en te geloven.

Eén ding kan ik wel weten, en wat al jaren een voeling is onder de bewuste mensen/ouders (zoals moeilijke, zenuwachtige, adhd-ers, agressie, respectloos zijn, egoïsme,...), dat is dat ouders in de opvoeding van hun kinderen toch eigenlijk iets meer aandacht moeten besteden en een tandje moeten bijsteken naar het luisteren wat kinderen te vertellen hebben, ondersteuning geven, vertrouwen behartigen, tandje bijsteken bij het niet zomaar altijd toe te geven, en dit reeds vanaf de eerste dag van de geboorte.

En dan gebeurt het dat eens om de zoveel(duizende) kinderen erbij zijn die uitgroeiën tot een jeugdige met onmenselijke plannen, zoals hier nu in Dendermonde, maar ook in de hele wereld.

In dit dramatisch voorval mogen we ook niet de zelfmoorden en zelfmoordpogingen, verdwijningen, en ontvoeringen vergeten.

Maar dit alles wat ik hier nu wegens mijn onbegrip erbij vermeld doet niets terzake bij het verlies van de kindjes en de medewerkster zij komen er niet mee terug, de nabestaanden moeten nu door een zwarte tunnel, wat niet te onderschatten valt.

Mijn diep medeleven aan de nabestaanden,

Gegroet

Dany

07-11-08

Vliegtaks

Beste lezers & blogers,

De vliegtaks komt er niet, dat is goed en niet goed (hieronder meer uitleg).

De €130.000.000,00, zijnde 5.244.187.000 oude Bfr., zoeken ze nog??????

De begroting was nog maar pas in evenwicht (zogezegd) en ze zijn al op zoek naar het hierboven vermelde bedrag.

Onder het mom van verlies van 3000 banen, hebben ze de taks niet ingevoerd. Dat is goed voor deze banen, maar hoe hebben ze dat in ...-naam berekend, dat banenverlies? Want het blijkt altijd maar druk te zijn, daar op de luchthaven, en ze kunnen bijna 1800 jobs niet invullen, en er wordt een TGV verwacht, en een extra luchthavenpier, enz.... Want diegenen die het vliegtuig nemen zijn dan ook diegenen die het kunnen bekostigen. Want de luchthaven van belgië staat op de 22ste plaats van drukste luchthavens, namelijk met het volgende:

Ze liegen en bedriegen om andere redenen en intersses te verdoezelen, dat het ne goeie gang geeft, om zogezegd de 3000 banen te behouden terwijl ze er 1800 niet ingevuld krijgen.

Bij de nachtvluchten-problematiek hebben ze daar geen rekening mee gehouden met banenverlies. Maar de reden is die van de electorale geilheid, wegens het kiezerspotentieel voor franstalige partijën, met gecreëerde actiegroepen, heeft er wel toe geleid dat DHL voor een groot deel het land moest verlaten. Een multinational en groot en gezond bedrijf, met reeds getekende bouwplannen en geplande investeringen (wat betreft vernieuwingen vliegtuigen en gebouwen) en vooral ook het verhogen van de tewerkstelling op 5 jaar tijd tot ongeveer 10.000, heeft niet mogen baten.

Wat ik wel weet dat is dat in het DHL-dossier door de politiek onder leiding van verhofstad allerlei cijfermaterialen bewust verkeerd werden geïnterpreteerd en de media in gezonden.

Ik heb destijds, als syndicale délégée daar genoeg willen op hameren, maar zelfs de syndicaten hadden er geen oren naar, ook niet ex-suisseair-Sabena-man rik daems (met zijn wijn en schilderijën). Alleen vervotteke is er beter van geworden, niet de ex-DHL-ers en niet de ex-Sabeniens.

Het bedrag dat ze nu zoeken zullen we wel op onze rug krijgen, de rug van de werkende belg.

Groetjes

Dany

 

JaarPassagiersVliegbewegingenVracht (ton)
2007 17.900.000264.366783.727

Dit is een stijging van +/- 3.000.000 passagiers sedert 2002.

14:56 Gepost door Dany Sterckx in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vliegtaks, begroting, sabena, dhl, vervotteke, daems |  Facebook |

25-09-08

Carrefour

Beste lezers en blog-ers,

Wat betreft de Carrefour, dat zag ik ook al een aantal jaren aankomen.

Want ikzelf, mijn gezin, gaat reeds jaaaaren naar de Colruyt, en sedert enkele maanden ook meer en meer naar de Lidll en de Aldi. Om de gekende redenen.

Gewoon naar de Colruyt omdat daar geen directies zijn die persé in een zeer mooie winkel hun verantwoordlijkheid ten toon willen spreiden. Nee. Ik wou en wil nu nog gewoon mijn goederen kopen en niet alle luxe van reclame-getinte artikels. Voor ons moet dat niet zeer mooi opgestapeld staan en in zeer mooie rekken aangeboden worden. Wanneer dit gebeurt in zo van die zeer mooie GB-s of Carrefours, dan is de prijs van een product altijd duurder, want de luxe rekenen ze toch door aan de klant, alsook hun vette pree's.

Dus ik verwacht dat in januari 2009 de Carrefour het land zal verlaten of op zijn minst een zeer zware herstructurering doen, die weeral eens op de nek gaat komen van jan-mieke-modaal, met alle gevolgen vandien.

Maar dat is niet erg, want volgens de cd-v en open-vld gaat de econimie goed.

Volgens diezelfde leugenpaleizen blijft de werkloosheid dalen.

Wordt ook vervolgd,

Groetjes

Dany

00:41 Gepost door Dany Sterckx in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Crisis belgenland

Beste lezers & blog-ers,

Ons land wereldlijk belachelijk gemaakt. Weeral eens.

Na meer 40 jaar huichelarij en bedrog en zelfvoorziening onder het mom van het woordje christelijk, zo de mensen een waas van onbekendheid met verwijzing naar het geloof, voor de ogen schuiven.

Meer dan 15 maanden hetzelfde zinnetje zonder dat er iets gebeurt, " dit land heeft een regering nodig, om constructief te werken aan de economie en de koopkracht".

Het weglopen door leterme bij elke media-confrontatie is een daad van non-respect.

Het naar anderen toeschuiven van een politieke moed die hij niet gevonden heeft en nooit zal vinden.

Hij heeft zijn lessen goed geleerd van alle Martens-en, Tindemans-en, Eyskens-sen, Dehaene-sen, enz... enz.... steeds huichelarij en bedrog en postjeszalverij. Ook in hun zuilen. 

De nervositeit, de onzekerheid en het wantrouwen onder de deelnemende partijen van het zogezegde interim-regeringske sijgt ten top. En er komt nog meer.

Het wantrouwen en ongeloofwaardigheid bij de bevolking bereikt ook al een record, namelijk een 73%, dit volgens een enquete van "de Standaard".

Vandaag, 24-09-2008,  in het Vlaams Parlement hebben enkele fortuinlijke poltici getracht van het VB en LDD over dezelfde kam te scheren. Met een groot vermoeden dat ze onze nieuwe partij het zwijgen willen opleggen zoals ze dat al gedaan hebben met het VB.

Maar men kan moeilijk ongeveer 50% van de kiezers in een "cordon sanitair" stoppen, omdat bepaalde bedreigde partij-virussen het niet kunnen nemen dat iemand vanuit de bevolking hun voorgekauwde koek niet wil slikken.

Wordt steevast vervolgd,

Groetjes

Dany

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende