09-02-09

Lubbeek

Beste lezers & blog-ers,

Het is dan zover, LDD-Lubbeek zal van start gaan met een dynamisch team, een team met gezond verstand en geen angst om de taal van de burger te spreken. En is bij deze start de tweede gemeente in Vlaams-Brabant die een LDD-er heeft in de gemeenteraad.

Wordt vervolgd in de volgende weken.

Groetjes

Dany

11:56 Gepost door Dany Sterckx in Acties LDD | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gemeenteraad, lubbeek, ldd |  Facebook |

09-01-09

Nieuwjaarsrecepties LDD

Beste lezers & blog-ers,

Wees welkom op de Nieuwjaarsrecepties waar je voorzien wordt van een drankje en hapje om de innerlijke mens beetje bij beetje te laven.

Maar ook in het bijzonder met de LDD-ers kunt kennismaken en zeker niet te vergeten de LDD-ers van het eerste uur, waarvan velen voorlopig nog niet zozeer in de schijnwerpers van de media komen of kunnen komen, maar toch de enige echte zijn die de basis hebben gelegd van Jean-Marie zijn LDD, zijnde de kiesdrempel te behalen.

Diegenen die dan ook later zijn toegetreden na het behalen van de kiesdrempel verrichten ook hun werk op de gepaste niveaus, maar hebben misschien mediakaal een stapje voor daar het hier vooral gaat om reeds verkozenen.

Des al niet te min is de openheid en de gedrevenheid van personen die zich echt willen engageren in de politiek, dus het "janneke en mieke van de straat" erbij willen betrekken door te luisteren en te respecteren, hier bij deze LDD zeer toelaatbaar en zelfs gewenst.

Daarom bent u dan ook van harte welkom op onze nieuwjaarsrecepties, zoals bijvoorbeeld deze avond en vooral die van 19-01-2008 in de Carré lddreceptie.

Verdere info vind je op de nationale site van LDD http://www2.lijstdedecker.com/ 

Groetjes

Dany

16:42 Gepost door Dany Sterckx in Acties LDD | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ldd, eerste uur, kiesdrempel, jean-marie |  Facebook |

07-01-09

LDD voegt de daad bij het woord

Beste lezers & blog-ers,

Hieronder vind u voor wat wij eigenlijk staan, we zeggen wat wij doen en wij doen wat wij zeggen.

Dit is een knipsel uit de persmededeling:

RubriekR-Vlaams-Brabant
TitelGemeentebestuur ligt niet wakker van veiligheid aan niet-gemeentescholen in Scherpenheuvel Zichem
Datum07/01/2009 11:42
Persmededeling
Lijst Dedecker gaat noodgedwongen met eigen strooiploeg op pad!
 
De voorbije jaren kregen alle scholen in Scherpenheuvel-Zichem steeds strooizout van de gemeente. Desondanks de directie van de vrije basisscholen in deelgemeenten Schoonderbuken en Messelbroek eergisteren contact opnamen met de technische dienst van de gemeente om strooizout te bekomen, kregen ze als antwoord dat dit geleverd zou worden. Na een zware valpartij gisteren en het uitblijven van het beloofde strooizout werd er terug contact opgenomen met de technische dienst waar het strooizout bleef, ineens kregen ze daar een andere versie te horen, niet-gemeentelijke scholen krijgen geen strooizout meer.
 
Lijst Dedecker Scherpenheuvel-Zichem is dan ook niet te spreken over deze manier van handelen door het gemeentebestuur, met dergelijke maatregelen is het goed bestuur toch ver zoek en ontbreekt zelfs elke vorm van gezond verstand.  De veiligheid in en rond de scholen van een gemeente moet de schoolnetten overstijgen aldus lokaal LDD-voorzitter Tom Aerts.
 
Lijst Dedecker Scherpenheuvel-Zichem gaat echter verder dan enkel kritiek geven op deze handelswijze van het gemeentebestuur en kocht vandaag 250 kg strooizout in een naburige gemeente. De Scherpenheuvelse LDD ploeg zal vandaag tussen 12u en 13u zelf zout strooien om de veiligheid aan de scholen in Schoonderbuken en Messelbroek terug opnieuw te garanderen. Geen ludieke of symbolische actie maar een daad die absoluut noodzakelijk is stelt LDD-voorzitter Tom Aerts.
 
Om 11u45 start de LDD ploeg met strooien in en rond de vrije basisschool Sint-Jozef, Houwaertstraat te Schoonderbuken en de basisschool te Messelbroek.

Om u maar te laten weten dat wij eigenlijk ook veel meer bezig zijn dan alleen politieke postjes en het verwezenlijken van zeteltjes. Wij willen de burger echt bijstaan en informeren van wat er eigenlijk gebeurt boven onze hoofden, zodanig zelfs dat LDD zelf moet ingrijpen in het ongeïnteresseerd zijn in en van het "janneke & mieke van de straat" door en van de vele huidige verkozenen en politieke partijën. 

Zo, dit ter info,

Groetjes

Dany

23-07-08

Motie van wantrouwen

Beste lezers & blog-ers,

Heden hebben de LDD-kamerleden een motie van wantrouwen en een plenaire zitting gevraagd worden om de legendarische traagheid van leterme te benadrukken en de aanwezigheid nu van " de kolderbrigade " ge-acteerd door drie oude draken van een politiek alooi dat ook niet veel positiefs om het lijf hebben.

Maar zoals u reeds kon vermoeden heeft de meerderheid zijn vertrouwen gegeven. ?????????????

Ik weet niet wat die politiekers nu nog nodig hebben om te doen beseffen dat ze op een totaal verkeerde wijze bezig zijn te spelen met het volk en ook met de euro's van dat volk.

Er moet zeer dringend werk gemaakt worden van de achteruitgang van de gewone burger, de hardwerkende Vlaming. Meer netto-loon overhouden van iemands arbeid.

leterme begint tevens ook een kaplan-nisme te lijden wegens de verscheidene vertragingsmanoevres als ook het ontsnappen aan de journalisten, via achterpoortjes zoals na de 21-juli-viering.

Maar in het parlement zal hij zeker een helicopter nodig hebben, maar onckelinckx zal dat wel in goede banen leggen zoals dat bij de barrez( 1 van de moordenaars van Van Noppen) nu gaat.

Groetjes

Dany

14:10 Gepost door Dany Sterckx in Acties LDD | Permalink | Commentaren (0) | Tags: leterme, wantrouwen, onckelinckx, nettoloon |  Facebook |

18-07-08

Horeca-actie

Beste lezers & blog-ers,

Zoals gezegd zijn we vandaag met de Horeca-actie begonnen in Aarschot, tegen het algemeen rookverbod voor alle café's. Wij hebben niet gepleit om het roken in café's toe te laten, maar deze willen we laten beslissen door de uitbater zelf.

Het is essentieel dat de zelfstandigen in welke beroepstak dan ook wel degelijk een recht moeten hebben om zelf te beslissen wat en hoe ze hun zaak uitbaten, en niet voortdurend met allerlei wetten worden gedwongen of betutteld om hun zaak tot een goed einde te brengen.

De bezochte uitbaters waar we dan ook mee gesproken hebben waren en zijn dan ook enthousiast over enerzijds het idee van de actie op zich en anderzijds wat betreft het 10-puntenprogramma voor de horeca.

Binnenkort volgen er nog andere steden en dorpen waar we dan de plaatselijke horeca-uitbaters zullen inlichten van onze actie, waarbij ze dan ook ons tien-punten-plan krijgen en een formulier om de belangrijkheid van betreffende punten aan te duiden, zodanig dat we dan ook een totaal beeld kunnen krijgen van hun voorkeuren. Als dank en steun voor de medewerking krijgen ze dan ook stapeltjes bierviltjes zoals hieronder.

bierkaartje01a bierkaartje02a   bierkaartje03a

 

 

 

img228a

 

img229a

Zo, dat was dan onze actie van vandaag, en er komen er nog, zelfs met andere doelstellingen en andere noodzakelijkheden voor de burger.

Groetjes

Dany

Tegen rookverbod in alle cafés

Beste lezers & blog-ers,

Vandaag starten we onze acties door in Vlaanderen zoveel mogelijk café's te bezoeken om aan te geven dat wij tegen een veralgeming zijn van het rookverbod in alle cafés, dit doen we dan ook op een ludieke manier. De uitbater moet en mag zelf beslissen om zijn zaak rookvrij te houden of niet.

We starten vandaag dan ook in Aarschot, in de Knoet op het Schaluin, omstreeks 12.00uur.

Deze actie is ook voorzien in de andere provincies.

U hoort nog van ons

Groetjes

Dany

00:30 Gepost door Dany Sterckx in Acties LDD | Permalink | Commentaren (1) | Tags: rookverbod, vlaanderen |  Facebook |

17-07-08

Vlaams Parlement

Beste Lezers & blog-ers,

We moeten vaststellen dat het momenteel belangrijker is als verkozenen voor het Vlaams Parlement met vakantie te gaan dan hier in het belgenland te blijven.

Dit onder het toeziend oog van de parlementsvoorzitter Verpoorten en M-Pres. Peeters .

LDD, met name J. Verstrepen, had nochthans gevraagd om wegens de ernstigheid van de huidige politieke toestand, hier in het land te blijven en dit dan ook te bediscussiëren in het parlement. 

Ook onze Vlaamse minister-president acht het niet opportuun om dit nu bespreekbaar te maken in het parlement. 

Maar wanneer is dan wel het moment opportuun? Of weten ze al dat ze een klevende brei gaan uitsmeren en een hele hoop zand gaan gebruiken om in onze ogen te stroöiën, om vooralsnog leterme de gelegenheid te geven om tot volgend jaar de verkiezingen uit te stellen en zo met een groot hoera-geroep of zegeteken op een café-tafel te kennen te geven dat ze nooit hebben toegegeven aan de het "non" van de waalse politiek? Laat ons serieus blijven en laat ons het " gezond verstand " gebruiken.

Het is voor zeker weeral eens zo, dat de bevolking met elkander geen problemen heeft, maar dat het de politiek verkozenen zijn die het alleen maar moeilijk willen maken. En g.. weet waarom toch?

Groetjes

Dany